Már játsszák a mozik A szerencse háza című komédiát, amiben Will Ferrell és Amy Poehler házaspárként nyit a pincéjében illegális kaszinót, majd sodródik egyre inkább a törvény rossz oldalára, persze számos poén közepette. Ennek apropóján pedig listára gyűjtöttük a kedvenc, közösen bűnöző filmes férjeinket és feleségeinket.

A szökés (1972) 

Steve McQueen és Ali MacGrow a hetvenes évek legszexibb és legvagányabb házaspárját alkották a filmvásznon, akik még egy rajtaütést is úgy tudtak átvészelni, mint az alábbi videón. És akik a férj börtönből való kiszabadítása után kénytelenek szembenézni azzal, mi is volt mindennek az ára.

Sugarlandi hajtóvadászat (1974) 

Csakis jó szándék vezeti törvénytelen útra Goldie Hawnt és William Athertont ebben a korai Steven Spielberg-moziban. Miközben ugyanis a férj a börtönbüntetését üli le éppen, a családfelügyelet elveszi a gyereküket, és nevelőszülőkhöz adja. Ez ellen pedig tenniük kell, bármilyen eszközzel!

Addams Family – A galád család (1991)

„Ne kínozd magad, drágám! Hagyd meg nekem ezt az élvezetet!" Az Addams Family házaspárja azért tesz magasról minden társadalmi szabályra, és éli az életét a sötét oldalon, amiért a komplett családjuk is: mert ők egyszerűen ilyenek, ilyennek születtek. A mesék gonoszai, akik közben roppant szórakoztatóak, és a saját gonoszságukból csinálnak újra és újra viccet.

Született gyilkosok (1994)

Oké, talán nem tekinthető teljesen hivatalosnak az a házassági szertartás, amit az alábbi videón Mickey és Mallory bemutat, de azért nyugodtan tekinthetjük őket férjnek és feleségnek. Persze csak akkor, ha nincsenek a közelünkben ezek az őrült, az életcéljukat és a szerelmüket a sorozatgyilkolásban felfedező házasok, mert akkor nagyon nem lehetünk nyugodtak.

Ocean's Twelve – Eggyel nő a tét (2004) 

Az első részben még épp azért (is) zajlott a nagy kaszinórabló balhé, hogy őt visszaszerezze George Clooney, a második filmben viszont már a férje segítségére is kellett sietnie Julia Robertsnek a bűzözésben: az ura ugyanis pár napig egy fogdában csücsült, az akciót viszont nélküle is végre kellett hajtania a kint maradt társaknak. Így aztán bevonták a feleséget, hogy játssza el azt, akihez a legjobban hasonlít: Julia Roberts filmsztárt.

Dick és Jane trükkjei (2005)

Jim Carrey és Téa Leoni olyan sikeres, jól szituált és törvénytisztelő házaspárt alakít ebben a filmben, akiknek az élete egyik napról a másikra összeomlik, méghozzá a fehérgalléros bűnöző főnökeik simlissége miatt. Ők viszont ezt nem nézik tétlenül, és visszavágnak — immár minden módszert megengedve maguknak.

A szerencse háza (2017)

Augusztus második fele óta vetítik a hazai mozik Will Ferrell és Amy Poehler új vígjátékát, amiben a kertvárosi, középkorú házaspár azzal szembesül, hogy a rossz gazdálkodásuk következtében semmi sem maradt a lányuk egyetemi taníttatására félretett pénzből. A csemetének viszont muszáj továbbtanulnia, így pótolni próbálják a pénzt, méghozzá egy szerencsejátékos haverjuk ötlete nyomán illegális kaszinóból. Amit a saját házukban nyitnak meg, és ami a kezdeti sikerek után nem bizonyul annyira jó ötletnek.