Az olvasók nagy többsége kedveli a krimiket és a thrillereket, de egy részük nyitott a brutálisabb, durvább alkotásokra is. Számukra gyűjtöttünk össze négy olyan kötetet, amelyek elolvasása után kicsit azt érezhetjük, valamit elvettek tőlünk, a lelkünk egy része pedig beszennyeződött. A bátrak görgessenek csak lejjebb.

Ania Ahlborn: Vértestvérek 

Ania Ahlborn: VértestvérekForrás: libri.hu

A hagyományos darabolós horror alapra olyan családi és egyben személyes drámát húz rá az írónő, hogy olvasásakor szépen lassan szétszakad a lelked. Nem fogsz félni, de gyötrődő fájdalom költözik beléd, ami végig kitart, sőt erősödik. Az utolsó oldalak nem adnak feloldozást, csak még mélyebbre taszítanak, hogy aztán elengedjék a kezed a szakadék szélén. Zseniális!

Rene Denfeld: Az elvarázsoltak 

Rene Denfeld: Az elvarázsoltakForrás: moly.hu

Az írónő nem fél, és egyszerű nemességgel nyúl a nemi erőszakhoz, valamint a bántalmazás egyéb formáihoz. Nem akar többet, mint megkaparni annak a világnak a felszínét, amelytől a legtöbb ember tart. A kisiklott emberek életébe nyerhetünk bepillantást. Nincs univerzumokon átívelő története, se szívünknek kedves karaktere, ez a könyv mégis gonosz módon arra késztet, hogy olvasd tovább. A happy endet felejtsd el! Aki védett burokban nevelkedett, annak meg fogja törni a lelkét. 

Steven Nickel: Torzó 

Steven Nickel: TorzóForrás: moly.hu

A könyv egy valós sorozatgyilkos ügyét dolgozza fel, akit sosem kaptak el. Összesen 12 áldozatot kapcsoltak össze, a később torzógyilkosként emlegetett "fejvadásszal", de legalább 20 eset írható a számlájára. A könyv természetesen él az írói szabadsággal, de abszolút hiteles forrásokból táplálkozik. Az utolsó oldalakon eredeti fotók hivatottak elmélyíteni az olvasó döbbenetét és/vagy kielégíteni perverz kíváncsiságát. 

John Douglas-Mark Olshaker: Utazás a sötétség mélyére

John Douglas-Mark Olshaker: Utazás a sötétség mélyéreForrás: gabo.hu

John E. Douglas a remek Mindhunter után most arra helyezi a fókuszt, hogy miként gondolkodik egy „profilozó". Mássz bele a sorozatgyilkosok, erőszaktevők fejébe, láss és érezz úgy, ahogy ők. Éld át azt a rettegést és szenvedést, amit az áldozataik. Az informális mivolta mellett rendkívül érdekes is a könyv. A gyengébb, emberi sorsok iránt érzékenyek jobb, ha elkerülik.