Szombaton este indul A Dal: már most rekordot döntött

Forrás: MTVA - Kaszner Nikolett -
A Dal 2020
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden eddiginél több, 559 nevezés érkezett A Dal pályázati felhívására. Ezekből választottak ki harmincat, és a részben megújult zsűri ezekről mond véleményt az élő show-ban. Hat szombaton keresztül lesz látható A Dal 2020, a Duna TV-n.

"A műsorkészítők jó döntést hoztak azzal, hogy az eurovíziós indulás helyett közvetlenül a magyar dalokat, tehetségeket, értékteremtő produkciókat támogatják" - idézi Medveczky Balázs, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. televíziós médiaszolgáltatási igazgatójának szavait az Origo.

A Dal 2020 nyertesét a Duna Televízió számos megjelenéssel támogatja: a győztes felléphet a legnevesebb hazai fesztiválok színpadain, kiemelt promóciót kap a Petőfi Rádióban, zenei produkció fejlesztésére fordítható támogatásban is részesül, egyben megkapja a Petőfi Zenei Díj Az év dala elismerését.

Apáti Bence Nagy Feró Pélyi Barna Vincze Lilla A DAL 2020 Forrás: MTVA - Kaszner Nikolett

A műsorban több különdíjat adnak át: A Dal 2020 legjobb dalszövegírója, A Dal 2020 felfedezettje és A Dal 2020 legjobb akusztikus felvétele elismerés birtokosa a Petőfi Zenei Díj ezen kategóriájának díját is elnyeri.

A szakmai zsűri


- Vincze Lilla: EMeRTon-díjas énekesnő, szövegíró, a Napoleon Boulevard frontembere, a 2018-as Eurovíziós Dalfesztivál egyik magyar zsűritagja.
- Apáti Bence: magyar balettművész, publicista, a Budapesti Operettszínház balettigazgatója.
- Nagy Feró: énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere.
- Pély Barna: Artisjus-díjas énekes, a United együttes frontembere, a Megasztár első 3 évadának zsűritagja.

A műsorvezetők

A kilencedik évadban a műsor házigazdái Rókusfalvy Lili és Freddie lettek. Lili 2007 óta a Jazzy Rádió szerkesztő-műsorvezetője, illetve a Duna és az M2 Petőfi TV műsorvezetője, míg Freddie 2016-ban megnyerte A Dalt, és az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe bejutva a 19. helyen végzett 108 ponttal. 2017-ben, 2018-ban és 2019-ban Rátonyi Krisztával közösen ő volt a magyar kommentátora az Eurovíziós Dalfesztiválnak. Ezúttal a műsorvezetők munkáját A Dal Kulissza című műsorban Lola és Forró Bence segíti.

A Dal szombaton este 19.35-től látható a Duna TV-n.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.