Prince 1985-ös koncertjét három napig lehet látni a YouTube-on

YouTube Prince koncert 1985
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A rajongók három napig megtekinthetik a YouTube-on Prince Purple Rain-turnéjának 1985-ös syracuse-i koncertjét a néhai sztár hagyatékának köszönhetően.

A Prince and the Revolution: Live című 1985. március 30-i élő koncertet Prince hivatalos YouTube-csatornáján csütörtök estétől (magyar idő szerint péntek hajnaltól) három napon át teszik hozzáférhetővé, és ez alatt az idő alatt a platformon koronavírus-járvánnyal kapcsolatos adománygyűjtés zajlik. A syracuse-i Carrier Dome arénában megrendezett fellépésről készült Prince első koncertfelvétele, aminek videója még 1985-ben megjelent.

Digitálisan azonban most először streamingelik.

Az előadásban Bobby Z dobos, Wendy Melvoin gitáros, továbbá Losa Coleman és Matt Fink billentyűsök is szerepeltek mások mellett. A YouTube-premier előtt egy órával Bobby Z kérdésekre válaszolva idézi fel az egykori koncertet.

A koncert nézői a koronavírus-járvány elleni küzdelemre adakozhatnak,

a pénz az Egészségügyi Világszervezet Covid-19 szolidaritási segélyalapjába kerül.

A Google vállalta, hogy ötmillió dollárig

(1,6 milliárd forint) megduplázza az adományokat. A híres Purple Rain-turnén a címadó szám mellett az 1999, a When Doves Cry és a Let's Go Crazy című dalok is elhangzottak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.