Charlie Sheen pisztolylövéssel bontotta fel az eljegyzését

Forrás: Getty Images/WireImage/2018 Sam Tabone/Sam Tabone -
Apokalipszis most Charlie Sheen Slash Martin Sheen alkoholizmus Guns N Roses baseball A szakasz Emilio Estevez Tőzsdecápák magazin Denise Richards Nyugi Charlie Két pasi meg egy kicsi HIV vírus születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Carlosként született, majdnem meghalt A szakasz forgatásán, ő minden idők legjobban fizetett sorozatszínésze, és karon lőtte az egyik menyasszonyát is. Ezekről, és még sok más érdekességről olvashatsz cikkünkben az 55. születésnapját ünneplő Charlie Sheen kapcsán.

1.

Carlos Irwin Estevez néven született, apai ágon félig ír, félig spanyol, anyai ágon pedig angol és skót ősökkel rendelkezik.

2.

Édesapja a híres színész Martin Sheen, akinek a polgári neve Ramón Antonio Gerardo Estevez, és a könnyebb hollywoodi érvényesülés érdekében választott magának angol művésznevet, részben a feleségétől, Janet Sheentől kölcsönözve. A fiait viszont természetesen Estevezként anyakönyvezték, amit a szintén színészi pályára kerülő Emilio később is megtartott, Carlos viszont inkább a Sheen-re, és az angolosabb Charlie-ra váltott. Sőt, később a polgári nevét is megváltoztatta Charlie Sheen-re.

Martin Sheen és Charlie Sheen Forrás: Getty Images/WireImage/2011 Mark Sullivan/Mark Sullivan

3.

Egyetlen elemet nem magyaráztunk még meg a születési nevéből, és ez az Irwin. Ezt annak a doktornak a neve után kapta, aki megmentette őt a születését követően, hiszen úgynevezett kék baba szindrómával látta meg a napvilágot, ami egy vérképzési rendellenesség.

4.

Gyerekkorában elkísérte az édesapját a filmfelvételekre, többek között az Apokalipszis most legendásan pokoli, Fülöp-szigeteki forgatására is, ahol a jelenlétében Martin Sheen szívinfarkust kapott, és alig tudták megmenteni.

5.

Kilencévesen szerepelt először kamerák előtt az édesapja egyik filmjében, és később is többször játszottak együtt a vásznon (Két pasi meg egy kicsi, Nyugi, Charlie!, Nagy durranás 2.), még apát és fiút is alakítottak több alkalommal (Tőzsdecápák, Gátlástalanul, Kerge város című sorozat).

6.

Az áttörést A szakasz hozta el számára 1986-ban, de a híres vietnámi háborús film forgatásán majdnem meghalt. Az életét a színésztársa, Keith David mentette meg, amikor egy harcjelenet felvételei során a helikopterük váratlan menővert csinált, és Sheen kizuhant volna belőle, ha nem kapja el.

7.

Tizenhat évesen tartóztatták le először marihuána birtoklásáért, azóta pedig se szeri, se száma a botrányainak és a törvénnyel való összeütközéseinek. Rengetegszer állt bíróság előtt bántalmazásért és vandalizmusért, számtalanszor járt elvonón, egy alkalommal pedig azt is bevallotta a bíróságon, hogy ötvenezer dollárt költött prostituáltakra egy erre szakosodott ügynökségnél.

8.

Saját bevallása szerint egyetlen igazi függőségben szenvedett csak élete során, ez pedig az alkoholizmus. A Tőzsdecápák forgatásának idején szokott rá a piára, a csúcsidőszakában pedig 2-3 üveg vodka is lecsúszott neki naponta. Akkor gondolkodott el először a leálláson, amikor már a Guns 'n' Roses nem épp józan életű gitárosa, Slash is szólt neki, hogy ez azért túlzás.

9.

Óriási baseball-rajongó, maga is ígéretes játékosnak számított középiskolásként. A Cincinatti Reds lehető legtöbb meccsén ott szurkol, gyűjti a baseball-kártyákat, és A nagy csapat-filmekben a mozivásznon is tiszteleghetett a kedvenc sportja előtt.

10.

A botrányok és függőségek miatt földbe álló karrierjét a televízió mentette meg. A Kerge város című komédiasorozat főszerepét a lebetegedő Michael J. Fox helyett kapta meg, és a beugrás annyira jól sikerült, hogy jöhetett a Két pasi meg egy kicsi, amely minden idők egyik legsikeresebb sitcomjává nőtte ki magát, Sheen pedig minden idők legjobban fizetett televíziós színészévé lett, epizódonként kétmillió dollárt keresve.

11.

Három olyan tévészériában (Kerge város, Két pasi meg egy kicsi, Nyugi, Charlie!) is szerepelt, amiben Charlie nevű karaktert játszott, nem függetlenül attól, hogy utóbbi kettőben igazából róla mintázták a főhőst.

12.

Van egy tetoválás a mellén, ami egy cetlit mintáz, rajta a „15 perc múlva jövök" felirattal.

13.

Ő játszhatta volna a Karate kölyök, a Nagymenők, a Mementó, és az Egy csodálatos elme főszerepét is, mert mindegyiket felajánlották neki, de ezeket visszautasította.

14.

Háromszor nősült meg, ebből a Denise Richards oldalán töltött négyéves házassága volt a leghosszabb. Az ok minden válás esetében Sheen kibírhatatlan természete, erőszakossága, és persze hűtlenkedései voltak. Még eljegyzést is sikerült úgy felbontania, hogy veszekedés közben véletlenül karon lőtte az akkori menyasszonyát, Kelly Prestont, aki ezután nem sokkal hozzáment John Travoltához, akivel addig csak barátságot ápoltak.

Charlie Sheen és egykori menyasszonya, Kelly Preston Forrás: NORTHFOTO/Globe Photos/Globe Photos

15.

2015-ben bejelentette, hogy HIV-fertőzött. A hír hatására világszerte milliók kerestek rá interneten a betegségre, és jelentősen megemelkedett a tesztelésre jelentkezők száma is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.