A történelem szörnyűsegei és érdekességei nem ismernek határokat, pláne, ha a vallató eszközeiről beszélünk. Cikkünkben összegyűjtöttük a valaha volt legrettegettebb kínzási technikákat. Csak erős idegzetűeknek ajánlot!!

Júdás bölcsője

A középkor egyik legkellemetlenebb és leghírhedtebb kínzóeszköze. Az áldozatot egy piramisszerű eszköz fölé feszítették ki, majd szépen lassan ráengedték a piramis csúcsára, amely szinte szétszakította a tetteseket.

A júdás bölcsője a középkor egyik legkellemetlenebb és leghírhedtebb kínzóeszközeForrás: Shutterstock

 A rézbika

Az ókori Görögországban járunk, amikor az athéni mesterszobrász Perillosz az akkori diktátor, Pharalisz számára elkészíti a világtörténelem egyik legismertebb kínzó eszközét: a rézbikát.  A hatalmas bika formájú szobor belseje üreges volt, amelybe belefért egy ember. Az áldozatot beletuszkolták, majd tüzet raktak alá.  A szoborban található bonyolult csőrendszer felerősítette az áldozat sikoltását, ami teljesen úgy hangzott, mint egy megvadult bika üvöltése. A legenda szerint az uralkodót annyira letaglózta a módszer kegyetlensége, hogy magát az alkotót, Perilloszt ültette be elsőként.

A hatalmas bika formájú szobor belseje üreges volt, amelybe belefért egy emberForrás: Photo12 via AFP/Photo12/Ann Ronan Picture Library/Ann Ronan Picture Library

Nyúzás

A történelem során több kultúrában is közkedvelt kivégzés volt, hogy az áldozatokat élve megnyúzták. 

A melltépés

A  brutális eszközt a középkori Németországban használták leginkább, mellyel letépték a nők mellét. Először vagy felforrósították, vagy lefagyasztották, majd neki estek a "bűnös" asszonyoknak.

 A spanyolcsizma

Az áldozatok lábára fából vagy vasból készült, szöges csizmát húztak, a csizma fala és a láb közé pedig ékeket helyeztek. Vallatás során egy-egy kérdés után rácsaptak az ékre, ami egyre mélyebben szúrta a húst és a csontot, végül pedig kínok között elhunytak.

Az áldozatok lábára fából vagy vasból készült, szöges csizmát húztak, a csizma fala és a láb közé pedig ékeket helyeztekForrás: Shutterstock

Priccs

 A bűnösöket a kezénél és a lábánál fogva kikötötték, két hóhér pedig ellentétes irányba húzta a szerkezetet. Addig, amíg szó szerint ketté nem szakadt.

Vizes kínzás

Az egyik legrettegettebb, pszichés kínzó és vallató eszköz. Az elkövetők fejére bizonyos időnként vízcseppeket csepegtettek, hosszú órákon keresztül. Mindezt általában néma csendben és vaksötét helyiségben végezték. Egy idő után a koppanó víz hangja felerősödött, olyannyira, mintha kalapáccsal ütnék az áldozat fejét. Mindenki beleőrült. Általában ezt a vallatás miatt használták, hatalmas sikerrel.