Prijanka Csopra Jonas színész-producer és férje, Nick Jonas énekes-dalszerző-színész jelenti be március 15-én hétfőn élő közvetítésben az Oscar-jelöléseket 23 kategóriában - közölte kedden a díjakat odaítélő amerikai filmakadémia.

Az élő közvetítést világszerte meg lehet nézni az Oscars.com és az Oscars.org honlapon, valamint a filmakadémia Facebook-, Twitter- és YouTube-platformján. A várakozások szerint a több kategóriában jelölést kaphat az idei díjszezonban már eddig is rangos elismerésekkel jutalmazott Chloé Zhao A nomádok földje című road movie-ja, Aaron Sorkin A chicagói 7-ek tárgyalása című bírósági drámája és Emerald Fennell Ígéretes fiatal nő című filmje is - írta a Variety.com.

oscar-díjForrás: AFP

Az idei Oscar-jelöltek között számos olyan produkció is lehet, amelyek a pandémia miatt nem a mozikban debütáltak, hanem valamelyik streamingplatformon. A filmakadémia közleménye szerint a jelöléseket hétfőn két részletben sorolják fel az élő adásban. A 93. Oscar-díjátadó gálát április 25-én rendezik meg Los Angelesben.