Andrási Attila színházigazgató: "Ami életet ad a színháznak, az a közönség"

interjú Udvari Kamaraszínház Andrási Attila
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Horváth Jenő A Milleniumtól Trianonig című könyvéből készülő dokumentumklip-sorozat első része tavaly júniusban jelent meg, Trianon 100 éves évfordulójára emlékezve. Azóta a második részt is közzétette az Udvari Kamaraszínház. A diplomáciatörténész kellő alapossággal, hozzáértéssel és érdeklődéssel nyúlt hozzá huszonöt év történetéhez, ami 1920-ban záródik. A színház úgy fogalmazott, előadásaik számára alapműnek bizonyult ez az írás. De hogy pontosan mi is ez, arról az Udvari Kamaraszínház igazgatója, Andrási Attila mesélt.

A színházaigazgató arról is beszélt, miként rendeződik vissza a normális kerékvágásba a Covid után a színházi társulat.

"Várjuk, hogy végre valahára ne csak magunknak játsszunk, üres nézőtér előtt, hanem a közönséggel találkozhassunk. Lényegében a hónap végén fogunk kezdeni. Először két nyilvános főpróba lesz a Zergetáncból, Pozsgai Zsoltnak a nagyszerű darabjából, amit kedves barátom, Káló Béla Jászai Mari-díjas színész és rendező rendezett. És műsoron lévő előadásainkat játsszuk Tárnokon, Balatonalmádiban és még egy csomó helyen. Gőzerővel kezdtek a szervezőink is dolgozni. Minden előadásunkat megújítottuk, szinte új előadásokat varázsoltunk új szereposztásban, új jelmezzel, sokszor új díszlettel" - mondta Andrássy Attila, hozzátéve, ami életet ad a színháznak, az a közönség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.