Mi történt a Pál utcai fiúk Nemecsek Ernőjével? Ezzel foglalkozik most az őt alakító színész

Fotó / Filmarchívum -
Anthony Kemp Pál Utcai Fiúk Nemecsek Ernő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Pál utcai fiúk című regényből készült film is az alapművek közé tartozik. A gyerekszínészeket annak idején egy angol gyermekszínészképző iskolából válogatták össze, a főszereplő Nemecsek Ernőt Anthony Kemp alakította. 

Habár többen is feldolgozták Molnár Ferenc regényét, a Pál utcai fiúkat, a leghíresebb a Fábri Zoltán által rendezett változat, amit megjelenésének évében Oscar-djíra is jelöltek. Az ikonikussá vált film zenéjét Petrovics Emil szerezte. A gyerekszínészeket pedig egy londoni gyermekszínészképző iskolából válogatták össze, akik angol nyelven forgattak, és később szinkronizálták őket. A főszereplőt, vagyis Nemecsek Ernőt Anthony Kemp alakította.

A Pál utcai fiúk Nemecsek Ernője felhagyott a színészettel Fotó / Filmarchívum

Habár kiváló volt a szerepben, Anthony Kemp a Pál utcai fiúk után lassan eltávolodott a filmezéstől. Mindössze négyben szerepelt, az utolsót 1972-ben forgatta. Ő inkább egy másik szenvedélyének hódolt, méghozzá a lakberendezésnek, ezért művészeti iskolába iratkozott, amit el is végzett - írja a Blikk. A nyilvánosságtól teljesen elhatárolódott. A Pál utcai fiúk lett a leghíresebb filmje, Nemecsek Ernő pedig a leghíresebb alakítása.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.