A holtak városaként emlegetik az elhagyatott orosz falut.

A helyi legenda szerint, aki belép Dargavs kapuján, soha többet nem kerül elő élve. A falut Oroszország egyik legtitokzatosabb helyének tekintik. Ami igazán érdekes, hogy a falu mellett egy 12-16. századi nekropolisz is található, amelyet a Holtak Városaként is szoktak emlegetni. A temetkezési helyet kevés ember látogatja, mert egy veszélyes, keskeny hegyi út vezet oda.

Az embert már csak attól is leveri a víz, ha csak ránéz a képekre.

Dargavsot azért építették ennyire nehezen megközelíthető helyre, mert a föld igencsak drága volt, ezért igyekeztek olyan helyre építkezni, ami földművelés szempontjából haszontalan volt.

A legenda szerint a hely el van átkozva, és aki egyszer belép, a biztos halál vár rá.

A legendát oda lehet visszavezetni, hogy az 1800-as években pestisjárvány pusztította a falu lakóit. A lakosság nagyjából 90%-a veszett oda a járvány következtében. Hogy túléljék, mindenki igyekezett karanténba zárni magát. Emiatt sokan a karantén következtében haltak meg a kunyhóikban.

A falusiak halottaikat csónakszerű épületekbe temették, mivel azt gondolták, hogy a halál után egy széles folyón kell átkelni - bár a környéken nem található hajózható folyó.

A falu melletti nekropolisz leginkább egy szellemvárosra hasonlít. A sírokon apró ablakok is vannak, amiken keresztül betették a holttesteket, ezért a sírok inkább hasonlítanak kis házakra. A családtagok az elhunytak néhány személyes holmiját is melléjük tették, hogy mindenük meglegyen, amire a túlvilágon szükségük lehet.