Gyászol a zenei világ: elhunyt a Grammy-díjas énekes

gyász Mexikó Grammy énekes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
81 éves korában elhunyt 81 Vicente Fernandez háromszoros Grammy-díjas és kilencszeres Latin Grammy-díjas, legendás mexikói énekes.

A ranchera műfaj legnagyobbjaként ismert előadó sötét, elegáns mariachi öltönyökben és a hozzájuk illő sombrerókban lépett fel.

Dalai, például a Volver, Volver (Vissza, vissza) és a Como Mexico no hay dos (Mexikónak nincs párja) című slágere különösen népszerűek voltak az Egyesült Államokba emigrált mexikóiak körében, mivel kifejezték a haza iránti vágyakozás érzését.

Családja közlése szerint Fernandez augusztusban elesett és megsérült, azóta kórházban kezelték az ebből adódó problémái és egyéb betegségek miatt.

Rajongói mellett olyan sztárok búcsúztak tőle a közösségi médiában, mint Gloria Estefan, Ricky Martin és Maluma. Andres Manuel Lopez Obrador mexikói elnök "a ranchera zene szimbólumának" nevezte Fernandezt, akit a Don Chente néven is ismert a közönség.

Vicente Fernandez Gomez 1940-ben született Jalisco állam Huentitan El Alto városában. Gyerekkorát nagyrészt apja, Ramon Fernandez farmján töltötte. A zenész több, mint 50 millió lemezt adott el és több, mint 30 filmben szerepelt. 1998-ban csillagot kapott a hollywoodi Hírességek sétányán. A közönségtől 2016-ban 85 ezer ember előtt, a mexikóvárosi Azteca Stadionban vett búcsút.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.