Évtizedek óta emberek millió rajonganak az autóversenyekért, köztük a királykategóriának tartott Forma-1-ért. Ez a sport azonban csak látszólag tűnik veszélytelennek. A pilóták minden futamon az életüket kockáztatják azért, hogy a nézők jól érezhessék magukat.

A Forma-1 több mint hét évtizedes története során hatalmas változáson ment keresztül az autósport. Nemcsak gyorsabb, de biztonságosabb is lett ,és a mai napig zajló fejlesztési harc számtalan pilóta és néző életét megmentette. Alig pár héttel ezelőtt az F1 első kínai versenyzőjéért izgulhatott a közönség, Zhou Guanyu ugyanis egy szerencsétlen ütközésnek köszönhetően megpördült a levegőben, fejjel lefelé, tehetetlenül csúszott métereken át. Az autót a sóder megdobta és kis híján berepült a lelátóra.

A kínai versenyző életét az egyik friss biztonsági újítás, a glória (vagy halo) mentette meg, ez a szerkezet védte meg ugyanis a pilóta fejét a komoly sérülésektől. Az elmúlt pár évben ugyan csak egy halálos baleset történt, de ijesztő és dermesztő pillanatokat így is sokat láthattunk. Elég csak Romain Grosjean becsapódására és a hatalmas lángokra, valamint Felipe Massa Magyarországon szerzett fejsérülésére gondolni, amikor egy letört alkatrész repült a sisakjának.

Összegyűjtöttünk néhányat azon halálos, Forma-1-es balesetek közül, melyek hatására szigorítottak a biztonsági előírásokon.

Wolfgang von Trips (1961)

A Forma-1 történetének egyik legszörnyűbb balesetében nemcsak a pilóta, hanem több néző is életét veszítette. Az autóverseny hőskorában szinte nem is léteztek biztonsági intézkedések. A nézők a pálya közelében, védőkorlát nélkül élvezték a száguldó járművek látványát, a versenyzők pedig szinte nyitott autókban nyomták a gázpedált. Wolfgang von Trips a legendás olasz aszfaltcsíkon, a monzai pályán ütközött, majd elvesztette az irányítást autója felett és a nézők közé csapódott. Összesen tizenhatan haltak meg, köztük Wolfgang.

Wolfgang von Trips monzai pályán ütközött, majd elvesztette az irányítást autója felett és a nézők közé csapódottForrás: AFP/-Gettyimages

Lorenzo Bandini (1967)

A biztonsági intézkedések balesetről balesetre fejlődtek és fejlődnek ma is. Lorenzo Bandini esetének köszönhető, hogy eltávolították a szalmabálákat a Forma-1-es pályák széléről. Egykoron ugyanis ezek a bálák jelezték a pályahatárt, valamint nyelték el az esetleges ütközéseket. Bandini azonban olyan szerencsétlen módon ütközött neki a szalagkorlátnak Monacóban, hogy az üzemanyagtank megsérült és lángra lobbantotta a szalmabálákat. Lorenzo harmadokú égési sérülést szenvedett és három nappal később életét veszítette Monte Carlóban.

Lorenzo Bandini  szalagkorlátnak ütközött MonacóbanForrás: AFP/

Jochen Rindt (1970)

Az olasz autóversenyzés Mekkájaként is emlegetett, nagy sebességű Monza alig tíz évvel von Trips után újabb életet követelt. A pálya egyik leggyorsabb kanyarjában, a Parabolicában veszítette el uralmát a járműve felett Jochen Rindt és a korlátnak csapódott. Rindt nem a becsapódásba halt bele, hanem a biztonsági öv okozta sérülésbe, ugyanis a szalag elvágta a torkát. A pilóta kórházba szállítás közben, 28 évesen veszítette életét.

Jochen Rindt Parabolicában veszítette el uralmát a járműve felett és a korlátnak csapódott.Forrás: Getty Images/Bernard Cahier/Bernard Cahier

Ronnie Peterson (1978)

Ezúttal is Monza a tragédia helyszíne, ugyanis itt szenvedett súlyos sérüléseket Ronnie Peterson. Az autóversenyző számára nem indult jól a '78-as futam, mert egy meghibásodás miatt régebbi modelljével kellett rajthoz állnia. A versenyt további technikai problémák nehezítették. A rossz rajtot követően megpróbált visszatérni az aszfaltcsíkra, de nekihajtott a korlátnak, és az autója kigyulladt. Peterson lába eltört és megégett, ezen felül zsírembóliával és veseelégtelenséggel diagnosztizálták. Egy nappal később életét vesztette.

Ronnie Peterson monzában szenvedett súlyos sérüléseketForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Hoch Zwei / Ronco

Gilles Villeneuve (1982)

Sokak számára emlékezetes marad a negyven évvel ezelőtti belga futam, ugyanis az időmérő edzésen halt meg a kanadaiak tehetsége, Gilles Villeneuve. A versenyző nyolc perccel az edzés vége előtt igyekezett minél jobb időeredményt elérni, amikor nekiütközött az előtte lassabban közlekedő Jochen Mass autójának. Villeneuve autója a karambolt követően a magasba repült, többször is megpördült, a pilóta pedig kizuhant a járműből. A korabeli felvételeken jól látszik, hogy a versenyző teste átrepül a pályán és a korlátnál csapódik a földbe. Órákkal a baleset után, a kórházban halt meg.

Gilles Villeneuve a belga futamon szenvedett balesetettForrás: AFP

Roland Ratzenberger (1994)

Az olasz futamok közül minden bizonnyal az 1994-es imolai versenyre emlékszik vissza legkevésbé szívesen a Forma-1 rajongótábora. Ezen a versenyen ugyanis két pilóta is életét veszítette mindössze egy nap különbséggel. Roland Ratzenberger az időmérő edzésen csapódott a korlátba, a becslések szerint 300 kilométer per órás sebességgel. A hatalmas erejű ütközés következtében betört a pilóta koponyája és megrepedt az aortája. Kórházba szállították, de az életét az orvosoknak már nem sikerült megmenteniük.

Roland Ratzenberger 1994-es imolai versenyForrás: AFP/ Wikipedia

Ayrton Senna (1994)

A legnagyobbnak tartott Forma-1-es pilóta egy nappal Ratzenberger után veszítette életét. Az orvosai azt tanácsolták a brazil ikonnak, hogy látva a szombati halálos balesetet, hagyja ki a futamot, de Senna ragaszkodott ahhoz, hogy rajthoz álljon. Sokan úgy vélik, nem lett volna szabad megrendezni a versenyt - és igazat is lehet adni nekik, ugyanis Ratzenbergerhez hasonlóan Ayrton Senna is nagy sebességgel csapódott a korlátnak Imolában. Az ütközés olyan erejű volt, hogy súlyos agysérüléseket szenvedett, és rengeteg vért veszített.

Ayrton Senna is nagy sebességgel csapódott a korlátnak ImolábanForrás: AFP/Jean-Loup Gautreau

Jules Bianchi (2014)

Évtizedeken át nem történt halálos baleset az autóversenyzés királykategóriájában, amikor az egyik esős japán nagydíjon bekövetkezett a tragédia. A német Adrian Sutil elvesztette az irányítást az autója felett és kicsúszott a pályáról. Ahogy az ilyen esetben lenni szokott, a sérült autót egy munkagép, egy daru segítségével vontatják el a bukótérből. A pályabírók épp Sutil autóján dolgoztak, amikor Jules Bianchi megcsúszott az esős pályán és egyenesen a munkagépbe csapódott. Az orvosok hónapokon át küzdöttek a fiatal pilóta életéért, de a szervezete 2015-ben feladta a küzdelmet.

Jules Bianchi megcsúszott az esős pályán és egyenesen a munkagépbe csapódottForrás: Getty Images/2014 Getty Images/Getty Images