Magyar diákért versengenek az amerikai topegyetemek

Forrás: AFP -
Ivy League egyetem oktatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szepesi Mór, a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola (AISB) végzős tanulója tanári és szülői támogatással készült a külföldi felvételikre, s már öt borostyán ligás, valamint számos további amerikai és angol egyetemtől kapott felvételi ajánlatot.

Az Ivy League oktatási intézményei közül több is verseng Mórért, akit a Yale, a Princeton, a Columbia, a Wharton, a Brown és a Duke egyetem is örömmel üdvözölne diákjai között. A felvételi eredményeket az összes borostyán ligás egyetem ugyanazon a napon jelenti be, Mór pedig családjával együtt izgatottan várta a sorsfordító híreket.

Princeton Egyetem, New Jersey Forrás: AFP

Az iskolai diáktanács elnökeként egy, az ENSZ-ről szóló klubot vezetett, vitaversenyeken vett részt, továbbá foglalkozásokat tartott Down-szindrómás és siketnéma diákok számára.

A kemény munka meghozta gyümölcsét, ugyanis a Columbia Egyetem előértesítést küldött Mórnak egy különleges programba való felvételéről, melybe általában csak 24-25 fő kerül be. Emellett a Princeton Egyetem és a Pennsylvaniai Egyetemhez tartozó Wharton is személyes e-mailekkel érdeklődött iránta, a Yale pedig kézzel írt levélben biztosította támogatásáról.

Szepesi Mór a Princeton, a Yale és a Columbia között vacillál, s nem kizárt, hogy hosszabb időt tölt majd az Egyesült Államokban. Hosszú távon azonban szeretne visszatérni Magyarországra, vagy egy másik európai országba, hogy itt kamatoztassa az ott megszerzett tudását – írja az Eduline.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.