Szenzációs siker: 50 év után újra van magyar táncosa a világhírű Béjart Balettnek

Markó Iván balett-táncos Béjart Balett Kovács Zsolt Vencel
Utoljára Markó Iván kapott szerződést a világhírű Béjart Balettől: ez a bravúr pedig 50 év után Kovács Zsolt Vencelnek is sikerült.

Augusztustól Kovács Zsolt Vencel a svájci Béjart Balett táncosa lesz. A szólótáncos eddig a Litván Nemzeti Balettben dolgozott, de többször szerepelt a nemzetközi sajtóban is, például a New York Timesban. Az online térben is feltűnést keltett azzal a videójával, amelyben eltáncolta a koronavírust a kiürült Budapest utcáin.

A világhírű svájci Béjart társulatot Maurice Béjart francia balettművész, koreográfus, rendező alapította. Markó Iván a Béjart Balett jogelődjének volt a tagja. A társulat jelenleg is a világ egyik legnagyobb presztízsű balettformációja, melyet 2007 óta a Nijinsky-díjas Gil Roman vezet - írja a Színházonline.hu.

A fiatal szólótáncos a társulattal jövőre turnéra utazik Párizsba, Brüsszelbe, Dortmundba és Bonnba. Kovács Zsolt Vencel azt mondja, több olyan magyar táncos is van, akiről itthon keveset hallani, ám külföldön tömegeket vonz a nevük, ilyen Simon István is, aki állandó vendége a legrangosabb balettgáláknak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.