Ha lemaradtál a gigabulikról, eljött a te időd: látogass el ezekre a hangulatos minifesztiválokra

Siófok vecsési káposztafeszt fesztivál koncert budavári palota
Tömegnyomor? Több órás sorban állás és drágábbnál drágább ételek, italok? Miért ne lehetne ezek nélkül is jól érezni magad? Közeledik a nyár vége: fesztiválozz úgy, ahogyan szeretnél.

Hamarosan beköszönt az ősz, de az élet azért nem áll meg. Ha idén nyáron nem tudtál részt venni a népszerű gigafesztiválokon, a te időd most jön el. Sokkal olcsóbban is megúszhatod a fesztiválozást, ha egy-egy kisebb rendezvényre látogatsz el.

Sokan mondják, hogy Magyarország a fesztiválok országa, nyáron szinte minden héten találni kisebb nagyobb fesztiválokat, népszerű fellépőkkel, mind nemzetközi, mind országos szinten. Nincs ez máshogy az őszi hónapokban sem, azonban ilyenkor már inkább a hangulatosabb, családiasabb rendezvények dominálnak. Nagyon sok ilyenkor a borral, sörrel, akár pálinkával, idényételekkel kapcsolatos fesztivál. Általában adott tematika dominál egy ilyen eseményen, de van, hogy a helyi adottságok, kuriózumok kapnak hangsúlyt. Összegyűjtöttük, hova érdemes ellátogatnod idén.

Ha még a nyárban gondolkodunk...

Balatonfüredi Borhetek

Idén is várja vendégeit a Balaton egyik legnagyobb gasztronómiai eseménye, a Balatonfüredi Borhetek augusztus 04. és 27. között. Közel háromszáz féle bor kóstolható, 24 borász kínálja finomabbnál finomabb nedűit és természetesen a koncertek sem maradhatnak el.

Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Mézesvölgyi Nyár - Veresegyház

Pest vármegye legnagyobb összművészeti fesztiválja szinte egész nyáron látogatható, augusztus 31-ig esténként előadásokat lehet megnézni.

Bor és Kenyér ünnepe - Siófok

Siófok számos színes programmal és hangulatos környezettel vár mindenkit 2023. augusztus 17-20-ig. Az idei Bor és Kenyér ünnepen koncertek, táncos előadások, játszóház, gasztrokínálat és vásár várja a vendégeket.

Forrás: Pixabay / Készítette: Mandy Fontana

Jöhet egy kis ősz...

Vecsési Káposztafeszt

2023. szeptember 23. és 24. között rendezik meg a város legnagyobb tömeget vonzó gasztronómiai hagyományőrző rendezvényét, a Vecsési Káposztafesztet. Az eseményen a káposzta lesz a középpontban, de népszerű együttesek is fellépnek majd.

Forrás: Shutterstock.com / freeskyline

Budapest Borfesztivál 2023 - Budavári palota

A Budavári Palota idén 32. alkalommal ad otthont az év legnépszerűbb és legnagyobb borfesztiváljának. Szeptember 07. és 10. között elegáns és méltó helyszínen változatos bor- és pezsgőkínálattal várják az odalátogatókat. Emellett a Gourmet udvarban számos prémium ételt is megkóstolhatunk.

Forrás: Csudai Sándor / Travelo

Őrségi Tökfesztivál

2023. szeptember 16 és 17. között látogatható az Őrség őszi fesztiválja a Nyugat-Dunántúli Régió kiemelt kulturális és örökségturisztikai, valamint a legnagyobb gasztroturisztikai rendezvénye. Tökös ételek és programok várják a vendégeket.

Siófoki Halfesztivál

Gasztronómiai élmények, főzőversenyek és bemutatók - a Siófoki Halfesztiválon - október 06. és 08. között - nem meglepő módon minden a halról szól.

Csabai Kolbászfesztivál

2023. október 19-22. Között lesz látogatható Magyarország egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvénye, ahol természetesen a híres hungarikum, a csabai kolbász lesz a fókuszban.

Forrás: MTI Fotó / Lehoczky Péter

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.