A Vadnyugat korszaka a 18. század elejétől a 20. század elejéig tartott. Az emberek szegények voltak, ráadásul farkastörvények uralkodtak, ugyanolyan könnyű volt meggazdagodni, mint meghalni. Kegyetlen, brutális időszak volt ez sok erőszakkal, szalonokban dolgozó örömlányokkal és meghökkentő szexuális szokásokkal.

Az 1840-es és 50-es években sok egyedülálló férfi költözött Kaliforniába az amerikai határvidékre, hogy arany után kutasson. Ennek következtében a nemek aránya teljesen felborult.

Virágzott a prostitúció

A Vadnyugaton nagyon sok volt a férfi, ezzel ellentétben kevés volt a nő, így a prostitúció gyorsan egy jól menő üzletággá vált. Bár illegális volt, a prostituáltak mindenhol ott voltak,a bordélyházakban a gazdag ügyfelek igényeit elégítették ki, míg a sötét sikátorokban a szegényebb réteg találta meg a gyönyört.

Madam Mamie Darling bordélyházának belseje látható a denveri Market Street-ben, Colorado államForrás: NORTHFOTO/News Dog Media/News Dog Media

Nem minden szalonban dolgozó nő árulta a testét, voltak olyanok is, akik énekléssel, tánccal vagy épp beszélgetéssel szórakoztatták a férfiakat. Megkövetelték a tiszteletet, a rossz bánásmód a szalonból való kitiltást vonhatta maga után.

Teljesen normális volt, hogy a férfiak női, míg a nők férfiruhát húztak

A Vadnyugat nem volt biztonságos hely a nők számára, ezért nem volt ritka, hogy egy utazás során, vagy szimplán a biztonság érdekében férfinek öltöztek. Ugyanakkor mivel akkoriban Kalifornia lakossága 90%-ból férfiakból állt, ezért teljesen normálisnak számított, hogy a férfiak női ruhát húztak és egymással táncoltak. Az volt a szokás, hogy a férfiak fele egy fehér szalagot viselt a karján, ami azt jelentette, hogy felvállalja a feminin szerepet, sőt, a fiatal férfiak néha női néven mutatkoztak be. Ennek egyik legismertebb esete Mrs. Nash volt, aki mosónőként dolgozott George Custer vezérőrnagy feleségének a szolgálatában és csak a halálakor derült ki, hogy valójában férfi.

Regina Soreson és női barátai férfi öltönyökbe öltözveForrás: Minnesota Történelmi Társaság

Nem volt magánszféra, egymás előtt éltek szexuális életet

A Vadnyugaton csak a gazdagabb rétegnek volt magánélete, a szegényebbek úgy éltek szexuális életet, hogy közben a családtagjaik is egy ágyban feküdtek velük. Egy faház általában 3 x 6 méteres volt, és nem volt ritka, hogy egy tíz fős család élt egy ekkora helyiségben. Bár azt is érdemes hozzátenni, hogy ez már egy modern szokás, hogy nem mások előtt szeretkezik egy pár, a 16. század előtt még az volt a megszokott, hogy a család és rokonok együtt aludtak, így magánélete sem nagyon volt senkinek - írja a Medium.

A Vadnyugaton tabu volt az orális szex

A Vadnyugaton természetellenesnek, sőt egyenesen perverznek tartották az orális szexet. Azok a prostituáltak, akik ezt felajánlották, általában francia akcentussal beszéltek, vagy francia nevük volt, ezért az orális szex „franciázás" néven terjedt el. A prostituáltak nagy része azonban kategorikusan elutasította ezt, sőt, kiközösítették azokat, akik bevállalták.

Forrás: LEGENDSOFAMERICA.COM

A fogamzásgátlás a nőkre hárult

Az óvszer meglehetősen drága volt akkoriban, ráadásul csak postán lehetett rendelni, a férfiak nagy része viszont nem volt ennyire felkészült. Ebből kifolyólag a nőknek kellett észnél lenniük, hogy megakadályozzák a nem kívánt terhességet. Ha már megtörtént a baj, akkor gyakran olyan mérgező anyagokat is tartalmazó gyógynövénykeveréket fogyasztottak, mint a csombormenta vagy az anyarozs, hogy megszakítsák a terhességet, nem törődve a mellékhatásokkal.

Gyakori volt a nemi erőszak

Brutalitás uralkodott a Vadnyugaton, a nemi erőszak szinte mindennapos volt, a törvény pedig olyannyira nem védte meg a nőket és nem állt ki az áldozatok mellett, hogy egy idő után már nem is jelentették. A megerőszakolt nőket kivetette magából a társadalom és legtöbb esetben prostituáltként végezték. Azonban nem csak nőket, hanem férfiakat is megerőszakoltak, a cowboy közösségben a fiatal fiúk voltak az áldozatok.