48 éves korában meghalt az Élősködők Oscar-díjas színésze

Forrás: AFP/Yonhap -
szöuli park Élősködők (film) holttest öngyilkosság kábítószer
Meghalt Lee Sun-kyun színész, akit leginkább az Oscar-díjas Élősködők (Parasite) című filmből ismert a nagyközönség. A 48 éves sztárra egy szöuli parkban álló autóban találtak rá. Sun-kyun ellen kábítószer-használat gyanúja miatt nyomoztak. 

A színészt már a holttest megtalálása előtt kereste a hatóság, miután felesége bejelentette, hogy búcsúlevelet talált az otthonukban. A rendőrség és a mentőszolgálat munkatársai kezdetben csak eszméletlennek hitték a színészt, akit Szöul északi részén, egy utcán parkoló autóban találtak meg. Később azonban megállapították, hogy meghalt.

Az Élősködők sztárjára egy szöuli parkban találtak rá. Forrás: AFP/Yonhap

Egyelőre nem tudni, hogy Lee valóban öngyilkos lett-e, idézi a Yonhap hírügynökséget a BBC.

A színész ellen rendőrségi vizsgálat folyt, azzal gyanúsították, hogy illegális drogokat használt egy bár hostessének lakásán. Lee pert indított két ember, köztük a hostess ellen, azt állítva, hogy megzsarolták. A nyomozás széles körű nyilvánosságot kapott a bulvársajtóban. Lee a Yonhap szerint ragaszkodott ahhoz, hogy becsapták, és nem tudta, hogy mit vett be.

Dél-Koreában régóta a legmagasabb az öngyilkossági ráta a fejlett országok között. Szakértők szerint sok híresség öngyilkossága hátterében a rosszindulatú és sértő online kommentek és a súlyos internetes zaklatások állnak.

Lee ügynöksége, a HODU&U Entertainment közleményben kérte a sajtót, hogy tartsák tiszteletben a család gyászát és tartózkodjanak a spekulációktól.

Lee egy gazdag családfőt alakított az Élősködők című filmben, amely 2020-ban - első nem angol nyelvű filmként - elnyerte a legjobb filmnek járó Oscar-díjat és további három kategóriában is nyert. Az alkotás szereplői, köztük Lee is, elnyerték a hollywoodi filmszínészek céhétől (SAG) a legjobb színészgárdának járó díjat 2020-ban. A Dr. Agy című sci-fi thrillerben nyújtott alakításáért Lee-t tavaly jelölték a legjobb színész kategóriában a nemzetközi Emmy-díjra is. Lee már az Élősködők előtt is népszerű színész volt Dél-Koreában.





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.