Évbúcsúztató filmnézés szilveszterkor? Ezeket válaszd!

szilveszter otthon tévéképernyő magazin vígjáték
Nem mindenki szereti bulizással búcsúztatni az óévet, de még a bulizás előtt-közben is lehet filmnézés a szilveszteri program. Mi segítünk a választásban, akár moziba mennél, akár otthon tévéznél, akár szilveszteri témájú filmre vágysz.

Ha moziba mennél:

Wonka (2023)

A 2023-as szilveszter moziműsorának legtutibb választása igazi színes-szórakoztató filmélmény az egész család számára. Mindenki ismeri Willy Wonka alakját, aki Roald Dahl mesekönyveinek lapjairól lépett át a mozivászonra már több alkalommal is, ezúttal pedig megismerhetjük a fiatalkorának kalandjait Hollywood új csillaga, Timothée Chalamet segítségével. Sőt, közben arra is fény derül: hogyan született meg az a bizonyos híres-hírhedt csokigyár?

Valami madarak (2023)

Szívmelengető magyar filmmel is érdemes befejezni az évet! A tehetséges fiatal alkotók által készített Valami madarak a nagyszerű Szacsvay László és Kizlinger Lilla főszereplésével mesél fontos kérdésekről, és egy különleges emberi kapcsolatról. Az idősek otthonába zárt öregúr és a büntetésből ott dolgozó lány valószínűtlen barátságát és közös lázadását mély empátiával és a humort sem nélkülözve mutatja be a film.

Ennél csak jobb jöhet (2023)

Humor, életöröm, emberi kapcsolatok. Ez jellemezte néhány évvel ezelőtt az Életrevalók című francia sikerfilmet, ami szintén épp a téli moziszezonban vált a hazai nézők kedvencévé, és ez jellemzi a rendezőinek új alkotását is, ami jelenleg fut az itthoni vásznakon. Az Ennél csak jobb jöhet két léha főhőse csak a saját hasznukat keresve keverednek a bolygóért küzdő klímaaktivisták közé, miközben ők sokkal inkább egy nőért küzdenek.

Ha a tévéműsorból választanál:

BÚÉK (2018) – 21.00 SuperTV2

Már 1978-ban is készült egy BÚÉK című magyar film, többek között Bujtor Istvánnal, Bálint Andrással, Esztergályos Cecíliával és Haumann Péterrel — ez a szilveszter este a tévéképernyőn elcsíphető vígjáték viszont nem ennek újrafeldolgozása, hanem a Teljesen idegenek című remek olasz filmé. A magyar változatban egy szilveszteri bulin jut valakinek az eszébe egy olyan veszélyes játék, hogy mindenki kirakja az asztalra a telefonját, és nyilvánossá teszi mások számára az üzeneteit.

Mr. és Mrs. Smith (2005) – 22:00 TV4

Szép hollywoodi sztárok szórakoztató csetepatéja szilveszterre jöhet? A nemek harca témájának könnyed és vicces feldolgozására példa ez az akciókomédia, melyben a 21. század elejének álompárja, azaz Angelina Jolie és Brad Pitt alakít bérgyilkos házaspárt. A boldog felek nem ismerik egymás titkos foglalkozását, egészen addig, míg a titkos megbízóiktól azt a titkos küldetést nem kapják, hogy egymást tegyék el láb alól. Némi családi perpatvar eredményeképp aztán egyre kevesebb dolog marad titkos.

Maestro (2023) - Netflix

Az év végének slágerfilmje a netes szolgáltatóknál egy igazán különleges darab. Bradley Cooper már jó ideje több, mint egy sármos filmsztár, és a kamera másik oldalán is egyre komolyabb életművet épít ki magának. A Csillag születikben bebizonyította, hogy rendezőként milyen kiváló érzékkel rendelkezik a szerelmi történetek és a zene vonatkozásában is, az új filmjében pedig épp ez a két dolog áll ismét a középpontban. A világhírű karmester, Leonard Bernstein életét filmre vivő alkotás két idősíkon játszódik, így nem csak arra ad lehetőséget Coopernek, hogy rendezőként megmutassa a hőse szerelmi életének alakulását, de arra is, hogy a főszerepben ő maga is látványos átalakulásokon eshessen át.

Ha szilveszterkor játszódó filmet szeretnél:

Szellemirtók 2. (1989)

A nyolcvanas évek klasszikus vígjátéka az első rész ismerete nélkül is tökéletesen élvezhető, benne pedig a lökött tudós-kommandóscsapat váratlan kihívással szembesül: a világunkba átlátogató szellemek végső csapásra készülnek, és szilveszter éjjel kell megakadályozni, hogy elpusztítsák egész New Yorkot. Ehhez pedig még a Szabadság-szobor is megengedett segédeszköz!

Szilveszter éjjel (2011)

Michelle Pfeiffer, Robert De Niro, Zac Efron, Halle Berry, Carla Gugino, Jon Bon Jovi, Ashton Kutcher, Jim Belushi, Sarah Jessica Parker, Hilary Swank: ennyi világsztárt egy filmben látni még akkor is esemény, ha amúgy inkább a „kellemes limonádé" kifejezéssel írható le a Szilveszter éjjel. A sok filmcsillag pedig úgy fér meg benne egymás mellett, hogy sok apró, szerelmi történetet láthatunk párhuzamosan — melyek természetesen mind ugyanazon a kitüntetett estén játszódnak.

Palace Hotel (2023)

A Palace Hotel című filmszatíra a válogatásunk első kategóriájában is helyet kaphatott volna, hiszen december 27-től vetítik a hazai mozik. A címadó szálloda a hófödte svájci hegycsúcsok között, egy pompás kastélyban található luxusintézmény, ahol az ezredforduló szilveszterestéjének ünneplésére még a szokásosnál is színesebb és furább vendégsereg verődik össze. Fanny Ardant, Mickey Rourke, John Cleese és a többiek bolondságai egy idő után csatatérré változtatják a helyet, egy olyan fekete komédiát eredményezve, amire csak a veterán rendezőlegenda, Roman Polanski képes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.