Brad Pitt bemutató Kalifornia Moneyball Pénzcsináló mozi Oakland premier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Brad Pitt legújabb filmjének, a Pénzcsinálók (Moneyball) premierjén járt a Life.hu külföldi tudósítója, amelyet a kaliforniai Oaklandben rendeztek. Exkluzív fotók!

A köztudottan nem túl jóhírű város igazán kitett magáért; egy pár órára vörös szőnyeg helyett zöld szőnyeget húztak fel, és egy kisebb baseballpályát alakítottak ki a Paramount Színház szomszédságában, ahol a premiert tartották. A híresztelésekkel ellentétben Angelina Jolie sajnos nem vett részt a bemutatón, de Brad Pitt kedves volt, és önfeledten osztogatta az autogramokat rajongóinak.

A film egyébként könyvadaptáció, és megtörtént eseményeket elevenít fel 2002-ből, középpontba állítva az oaklandi "A" csapat menedzserét, Billy Beane-t (Brad Pitt), aki matematikai analízisre, statisztikákra támaszkodva és félelmetesen jó érzékkel megáldva válogatta, irányította és cserélte csapatának játékosait. A sportegyesület financiális nehézségei ellenére élvonalbeli nyerő csapatot állított össze, olyan híres és elismert baseballcsapatokkal szemben, mint a NY Yankees vagy a Boston Red Socks, ahol sztárgázsit kapnak a játékosok. A Moneyball nem hagyományos sportmozi, sokkal inkább a menedzsment, a háttérben zajló üzletek töltik ki. A filmet az egyik legjobb, ha nem "A legjobb sportfilm" jelzőkkel próbálják népszerűsíteni, Brad Pitt alakítását pedig máris Oscar-díjjal együtt emlegetik. Ami érdekes lenne, ha valóban beigazolódna, mivel saját bevallása szerint soha nem volt tehetséges ebben a sportágban, és miután 18 öltessel kellett összevarrni a bal szeme alatt egy baseball-labda által okozott sérülést, végleg abbahagyta a próbálkozást. Szerencsére nem a filmiparban.

/1109/A_lif2011922122754

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.