Kenyától Új-Zélandig: A világ legjobban őrzött titkai testi-lelki feltöltődéshez

Forrás: Thinkstock -
Kenya pihenés Új-Zéland utazás Katmandu feltöltődés Nepál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Eiffel-torony, a Colosseum, a Grand Canyon és a Tádzs Mahal egytől egyig csodálatos látnivalók, de valami egészen különleges élményben lesz részed, ha beiktatod úti tervedbe azokat a helyeket, amit csak kevesen ismernek. Gyönyörködj velünk a világ legrejtettebb kincseiben Kenyától Új-Zélandig!

Kawhia, egy darabka maori történelem

A tőlünk igen távol fekvő Új-Zéland viszonylag kis ország, mégis előkelő helyen áll a világutazók bakancslistáján, és annyi izgalmas látnivalót tartogat, hogy több hetet eltölthetnénk itt. A kalandok és felfedezések földjeként is emlegetett szigetország egyik legjobban őrzött titka Kawhia, egy apró tengerparti falu. Már az idevezető út is elképesztően látványos, ahogyan áthaladsz a sokszínű Waikato régió lankás dombjain. Kb. 800 évvel ezelőtt a maorik egyik törzse hatalmas óceánjáró kenuval érkezett a térségbe, és több helyütt is kikötött, mielőtt lehorgonyzott Kawhiában. Szellemi örökségük mindenütt érezhető a faluban; legyen ez a helyi múzeum vagy az éves Kawhia Kai Fesztivál minden februárban, amire több ezren látogatnak el, hogy megkóstolják a tradicionális maori ételeket. Kawhia igazi különlegessége, hogy egy geotermikus vízzel megáldott partszakasszal is büszkélkedhet, így saját „jakuzzidból" gyönyörködhetsz a lenyugvó nap fényeiben.

Waikato folyó Forrás: Flickr/waikatoriver

Vadles Kenyában

Kenya minden évszakban fantasztikus úti cél, csodálatos tengerpartja, természeti szépségei és rezervátumai turisták ezreit vonzzák évről évre. Ha szeretnéd a kelet-afrikai ország másik arcát is megismerni, térj le a megszokott ösvényekről, és fedezd fel azokat az eldugott helyeket, amiről az útikönyvek is csak ritkán tesznek említést. A nyugat-kenyai Kitale városához közeli Saiwa Swamp a legkisebb nemzeti park az országban, ahol páratlan lehetőséged nyílik a saját élőhelyükön megfigyelni a természet különleges lényeit. A félig vízi életmódot folytató szitutunga, a feltűnő színezetű Brazza-cerkóf csak ebben a régióban látható, ám az ökoszisztéma madárvilágban is hihetetlenül gazdag, és a nemzeti park mintegy 372 fajnak ad otthont.

Forrás: Thinkstock

Life.hu tipp

Töltsd az éjszakát egy mesés házikóban a fa tetején, ahol szinte kézzelfogható közelségből tanulmányozhatod a vadon élő állatokat.

Egy meghitt oázis Nepál fővárosban

Ha Katmanduban jársz, és a nyüzsgő Thamel negyed után szükséged lenne egy kis nyugalomra, hagyd magad mögött a tömeget, a kitartó utcai árusokat, és térj be a béke és a harmónia oázisába. A neoklasszikus stílusú magánkertet az 1920-as években tervezték, és tökéletes hely a szellemi-lelki felfrissülésre, mielőtt nekivágnál a fárasztó hegymászásnak vagy a piaclátogatásnak. Az „Álmok kertje" csodálatos együttese a pavilonoknak, a szökőkutaknak, a dekoratív kerti bútoroknak és az olyan európai ihletésű látványelemeknek, mint pl. a lenyűgöző verandák, a pergolák és a madárházak. A kávézó szellős teraszán elszürcsölhetsz egy finom kapucsínót, utána pedig bejárhatod a tökéletesen gondozott sétányokat, ahol fantasztikus fotókat készíthetsz a színpompás virágokról.

Álmok kertje (Kaiser Mahal) Forrás: gardenofdreams.org, Wikipedia

A Life.hu extra tippje

India és Nepál káprázatos látnivalóit egyesíti ez a rendkívül különleges utazás. A szent városok és a zarándokhelyek, a vízparti kikapcsolódások és a hegyi túrák, a spirituális pillanatok és helyiek vendégszeretete életre szóló kalandokat garantál. Körutazás Indiában - 459.500 forint/fő/14 éjtől

Építészeti csodák a sivatagban

Petra, a grandiózus jordániai romváros a Föld egyik legszebb nevezetessége, ám testvérvárosa, Hegra már kevésbé ismert a külföldi látogatók előtt. A Medinától 400 km-re fekvő Madáin Szálih egy híres ókori lelőhely Szaúd-Arábiában, és a régészeti ásatási terület az UNESCO kulturális világörökségi listáján is szerepel. Az ókori Hegrát a titokzatos nabateusok alapították, és az i. sz. 1. században élte virágkorát, amikor az egykori Tömjénút fontos kereskedelmi állomásának számított. Madáin Szálih egy valóságos csoda és élő bizonyítéka a nabateusok elképesztő építészeti szakértelmének. A területen számos, sziklákba mélyített monumentális sírlétesítmény található, és némelyikük belső tere csodálatos díszítőmotívumokat rejt.

Madáin Szálih Forrás: Thinkstock

A Life.hu extra tippje

Felfedezni Jordánia és Izrael ősi földjét egy olyan történelmi időutazás, ami maradandó élményt nyújt mindenki számára. Izrael - Jodránia körutazás - 279.000 forint/fő/7 éjtől

Roatan, a Karib-tenger rejtett gyöngyszeme

Ha „télből a nyárba" típusú utazásra vágysz, ahol feltöltődhetsz energiával, létezik egy hely a Karib-térségben, ami még viszonylag ismeretlen turisztikai célpont. A Honduras északi partjaitól 30 mérföldre, a világ második legnagyobb korallzátonyának közelében található Roatan a természetrajongók és a búvárok paradicsoma. A festői szépségű szigeten az adrenalinnövelő vízi sportok mellett csendesebb szabadtéri tevékenységeket is választhatsz, a fehér homokos strandok tökéletesen alkalmas helyek a napozásra és a romantikus sétákra. Ha kulturális élményeket keresel, a kínálat nem fog csalódást okozni, a Roatán Tengerkutató Intézet, az Islas de la Bahíaként ismert szigetek történelmét bemutató Roatan Múzeum és a 40 hektáros Karambola botanikus kert is megér egy látogatást.

Roatan Forrás: honduras.com

A Life.hu extra tippje

Fizess be egy exkluzív hajóútra, és kezdd az új évet egy karibi álomnyaralással. Karibi kincsvadászat hajóút - Costa Luminosa - 198.090 forint/fő/10 éjtől

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.