Mennyei vacsorára vágysz? Készítsd el ezt az ínycsiklandozó melegszendvicset

otthon finomat melegszendvics
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az úgynevezett „zsebes" melegszendvics után garantáltan mindenki elégedetten dől majd hátra.

Olvadt sajt és finom kolbász, na meg a magunk gyúrta tészta garantálja, hogy ez a melegszendvics az egész család kedvence lesz. Kálci, a gasztroblogger anyuka bevált receptjét hozta el azoknak, akik kedvet éreznek egy kis otthoni sütögetésre.

Hozzávalók 6 db-hoz:

  • 350 g liszt
  • 7 g só
  • 1 dl (100 g) tej
  • 0,75 dl (75 g) víz
  • 50 g (kb 2 ek) tejföl
  • 1,2 dkg (12 g) friss élesztő VAGY egy zacskó szárított
  • 1 ek (10-15 g) olaj
  • Tölteléknek: Sajt, felvágott, kolbász

Recept:

  • A tejet és a vizet összeöntjük, majd elkeverjük benne a tejfölt, és meglangyosítjuk annyira, hogy kellemes meleg legyen, de ne forró.
  • A lisztbe belekeverjük a sót, a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt és beleöntjük a langyos tejfölös keveréket.
  • Hagyjuk az élesztőt felfutni, vagyis addig várunk, amíg egy picit habos nem lesz a tej teteje. Szárított élesztőnél ezt a lépést kihagyhatjuk.
  • Beleöntjük az olajat.
  • Az egészet összegyúrjuk és kidagasztjuk. A dagasztást végezhetjük kézzel, kézi robotgép csavar alakú karjával, kenyérsütő géppel vagy robotgéppel. Minden esetben addig gyúrjuk a tésztát, amíg sima nem lesz a felülete, és már nem ragad a kezünkhöz.
  • 40 percig kelni hagyjuk.
  • 6 db-ba vágjuk (kb. 100 g) és gombócokat formázunk belőle.
  • Picit lisztezett felületen kb. 15 cm-es kört nyújtunk belőle.
  • Egyik negyedére felvágottat vagy kolbászt rakunk, a másik negyedére a felvágott mellé reszelt sajtot.
  • Félbehajtjuk, és a szélét lenyomkodjuk, majd megint félbe úgy hogy a sajtos negyed legyen felül, így egy háromszöget kapunk.
  • Sütőpapíros tepsire tesszük.
  • A tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal, vagy magvakkal. Ha szép fényesre szeretnénk, akkor kenjük le felvert tojással, de nem szükséges.
  • 15 percet kelesztjük tepsin a zsemléket.
  • Közben előmelegítjük a sütőt 210 fokra alul és felül sütésen.
  • Szép pirosra sütjük, kb. 20-25 perc alatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.