téli olimpia Google üzenet homoszexualitás Putyin Szocsi doodle
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A keresőóriás főoldalán üzen a homoszexuálisok jogait korlátozó Oroszországnak a szocsi téli olimpia alkalmából. A Life.hu összegyűjtötte az idei ötkarikás játékok legnagyobb botrányait.

A meleg közösség szivárványszíneiben tündököl a Google doodle-ja. Ezzel tiltakozik a keresőcég az Oroszországban uralkodó központi homofóbia és az érvényben lévő melegellenes törvény ellen – írja a hvg.hu. A legutóbbi ilyen orosz jogszabály kimondja, hogy nyilvánosan kizárólag elítélő formában lehet szót ejteni a homoszexualitásról.

Forrás: Google

A kép alatti idézet az Olimpiai Chartából van: „az Olimpiai Játékok Szervezőbizottsága köteles biztosítani a programon szereplő sportok számára az egyenlő bánásmódot és egyenjogúságot."
Barack Obama amerikai elnök csütörtökön bejelentette, hogy meleg sportolókat is delegált a megnyitó ünnepségen részt vevő amerikai küldöttségbe, ezzel demonstrálva, hogy az Egyesült Államok nem hajlandó "meghajlani a hátrányos megkülönböztetés előtt" – tudósít az MTI.

A XXII. téli játékok megnyitója magyar idő szerint 17.14 órakor kezdődik majd az Olimpiai Stadionban. Szocsiban helyi idő szerint akkor 20 óra 14 lesz, ami összeolvasva 2014. Érdekes módon egyébként már a hivatalos megnyitó előtt elkezdődött néhány versenyszám.

A Szocsiban lévő téli olimpia nem mentes a botrányoktól. Legtöbben a helyszínt kritizálják. Sokan felteszik a kérdést, miért kell téli olimpiát rendezni egy tengerparti városban, ahol hó nincs, van helyette viszont pálmafa. Egy vagyont költöttek a rendezvényre (50 milliárd dollárt), felmerül a korrupció gyanúja is. Az biztos, hogy minden idők legdrágább téli olimpiája a mostani.

Ennek ellenére áldatlan állapotok, fűtetlen szállások fogadták sportolóinkat az olimpiai faluban érkezésükkor. Azóta már megoldódott a helyzet.

És akkor még szegény kóbor állatokat is kegyetlenül megölik, mert a szervezők szerint veszélyt jelentenek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.