Megint keresik az eltűnt gépet

Forrás: AFP/Mohd Rasfan -
újrakezdés keresés eltűnés Malaysia Airlines Indiai-óceán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újrakezdték szerdán a Malaysia Airlines MH370-es járata utáni keresést az Indiai-óceán déli részén. Kedden a rossz időjárás miatt kellett egy nap szünetet tartani.

"Mindent bevetünk, amink csak van" - mondta Tony Abbott ausztrál miniszterelnök a kutatás nehézségeire hivatkozva. A kérdéses terület az Indiai-óceán déli részén található, és több mint másfél millió négyzetkilométert tesz ki.

Forrás: AFP/Mohd Rasfan

Az Egyesült Államok, Kína, Japán, Dél-Korea, Ausztrália és Új-Zéland 12 repülőgépe és két hajója vesz részt a március 8-án eltűnt gép keresésében, amelytől azt remélik, hogy nemsokára kézzelfogható bizonyítékkal szolgálhat a repülőgép lezuhanásáról. A kutatásban részt vevő illetékesek kedden elmondták, hogy jelenleg versenyt futnak az idővel, ugyanis a Boeing 777-es típusú gép fekete dobozai még két hétig bocsátanak ki jeleket. Ha addig nem bukkannak az utasszállító nyomára, örök rejtély maradhat, mi is történt a géppel.

Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, kedden az elhunyt utasok hozzátartozói vonultak tüntetőleg Malajzia pekingi nagykövetségéhez, követelve az utasszállítóval kapcsolatos pontos tájékoztatást. Korábban a maláj miniszterelnök egy sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a legújabb kutatási eredmények szerint a gép az Indiai-óceánba zuhant, Perth közelében. A légicég SMS-t küldött az utasok hozzátartozóinak arról, hogy a gép eltűnt és nincsenek túlélők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.