200-szor hackelték meg Vilmos és Katalin telefonját

Forrás: AFP/Stefan Postles -
Katalin hercegnő Egyesült Királyság telefonlehallgatás hangposta brit királyi család hackelés Vilmos herceg bulvármagazin Harry herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A brit királyi család lehallgatási botránya folytatódik: a mára már megszűnt bulvárlap egykori szerkesztője elismerte, rengetegszer férkőzött hozzá illegálisan Katalin hercegnő, Vilmos herceg és öccse, Harry herceg hangpostafiókjához.

Tovább gyűrűzik a brit királyi család lehallgatásos botránya. A News of The World bulvárlap egykori szerkesztője, Clive Goodman a Londoni bíróság előtt vallotta be, hogy többször meghackelte Katalin hercegnő, Vilmos herceg és fivére, Harry herceg mobiltelefonját.

Clive Goodman, a lehallgatási botrány egyik résztvevője Forrás: AFP/Will Oliver

2005-től egészen 2006-os letartóztatásáig összesen 155 alkalommal törte fel az akkori Kate Middleton hangpostafiókját (annak ellenére, hogy a hercegnő többször is megváltoztatta a hozzáférési kódot), 35-ször Vilmosét és 9-szer Harry hercegét.

Arra a kérdésre, hogy miért csak most vallotta be tettét, Goodman azt válaszolta, hogy a brit királyi ügyészség nemrég elmondta, semmilyen további következménnyel nem kell szembenéznie tettei miatt. Az ügy a hírek szerint tovább folytatódik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.