Auschwitzi szelfijéért bírálták a lányt

Forrás: Origo -
Twitter szelfi Auschwitz koncentrációs tábor botrány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jó sok kritikát kapott az az amerikai lány, aki az auschwitzi koncentrációs táborban készített egy mosolygós szelfit, majd a twitteren megosztotta.

A Twitteren Breanna hercegnőként regisztráló Breanna Mitchell tweetjét több mint 3700-szor osztották meg. Voltak, akik odavoltak a fotóért, mások inkább keményen kritizálták a lányt. Íme, a sokat bírált fotó:

Forrás: Origo

A lapok felkapták a hírt, és elítélendő tettként emlegették, amelyre a lány ennyit reagált: "mindannyiótoknál híresebb vagyok", ám később már nem tetszett neki a hirtelen jött hírnév: "úristen, bárcsak abbahagynák az emberek az auschwitzi koncentrációs táborban készült képem megosztását, mintha olyan nagy dolog lenne, hogy mosolyogtam. Te jó ég!" - tette közzé.

A lány az egyik kommentre válaszolva később azt írta, hogy a fotó és a mosoly egyfajta tisztelgés volt egy évvel ezelőtt elhunyt édesapja előtt, aki többször is beszélt neki a holokausztról. Breanna a közösségi oldalon később 150 olyan embert kezdett el követni, akik egy-egy hozzászólás erejéig támogatásukról biztosították.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.