Meghalt Kelet Elek – az állatkert szívtiprója

Forrás: facebook/Nyíregyházi Állatpark -
halál szívtipró Elek oroszlán Nyíregyházi Állatpark
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meghalt a Nyíregyházi Állatpark oroszlánja, aki 18 éve érkezett, így alapítótagnak számított.

Kelet Elek nevét az érkezésekor örökbe fogadó Kelet Áruházról kapta. A szívtipró oroszlánnak 10 felesége volt és számos utódja született. Utolsó heteit lánya és unokái aranyozták be.

Forrás: facebook/Nyíregyházi Állatpark

„A ma már az 5000 állatot számláló gyűjtemény minden lakójához van közöm, és a világ legritkább, legnehezebben beszerezhető állatai is megtalálhatók nálunk, mégis Eleknek örültem a legjobban. Amikor kiderült, hogy Hollandiában van egy fiatal hím oroszlán, amit ajándékba megkaphatunk, pedig akkor még nem is voltunk állatkert, szóval akkor én azt hittem enyém a világ" – emlékezett vissza a Nyíregyházi Állatkert Facebookján az igazgató, Gajdos László, aki Elek mellett volt utolsó perceiben.

„Elek 19 évet élt. Velünk volt jóban, rosszban. Sok-sok gondozó tanulta meg mellette a szakmát. Látszott rajta, hogy fáj már neki az élet. Egyre nehezebben mozgott, és komolyan kellett csillapítani a fájdalmait. De a legjobb falatokat mindig neki tették félre. Azon a bizonyos hétfő reggelen még megvárt. Lementem hozzá. Beszélgettünk most is. Ha mondtam a nevét, a farka bojtjával intett. Néztük egymást, aztán egyszer csak a félelmetes oroszlánszemek, vad sárga fénye halványulni kezdett" – írta az igazgató.

Vasárnap ne felejtsd el visszaállítani az órád!http://www.life.hu/news/20141021-vasarnap-hajnalban-3-orarol-2-orara-kell-visszaallitani-az-orakat-kezdodik-a-teli-idoszamitas.htmlHétvégén ismét állítjuk az órákat, kezdődik a téli időszámítás! Innentől kezdve tudatosul bennünk, hogy vége a nyárnak és jönnek a hideg, borongós téli hónapok...News--Nincs sokkolóbb művészet, mint a valósághttp://www.life.hu/news/20141020-a-google-street-view-legmegrenditobb-es-legsokkolobb-fotoi-jon-rafman-gyujtesebol.htmlTöbb száz képet válogatott össze Jon Rafman kanadai fotóművész, aki a Google Street View legcsodásabb és egyben legmegrendítőbb felvételeit gyűjtötte egybe.NewsOrigoMilyen színű a személyiséged? Teszteld most!http://www.life.hu/news/20141018-milyen-szinu-a-szemelyiseged-teszteld-magad-most.htmlEgy újabb teszt, amely megmondja, milyen színcsoportba tartozol, és ezáltal milyen ember vagy. Kötelező kis kitöltenivaló a szombati munkanapra!News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.