személyiség jellemző szokás zuhany típus fürdés zuhanyzás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Énekelsz a tus alatt? Vagy villámgyorsan elkészülsz? Többféle zuhanyozási szokás létezik, amelyek alapján leírható egy-egy ember jelleme. Íme.

A zuhanyzás nem csak a személyes higiéniáról szól, hiszen sokan ekkor relaxálnak, tanulnak, gondolkodnak, stb. Egy kicsit jobban megismerheted ismerőseidet (és saját magad), ha megtudod, hogyan zuhanyoznak. Lássuk!

Forrás: Thinkstock

Az énekes

Mindenki ismer legalább egy valakit, aki hatalmas koncerteket ad minden egyes fürdés közben. Akinek szokása a zuhany közbeni dalolászás, általában hangos és elégedett.

A zuhanyénekeseket nem érdekli, ki hallgatja, és természetesen nem fogadnak el nemleges választ az X-Faktor zsűritagjaitól. Gyakran arra fogják az állandó éneklést, hogy a fürdőben sokkal jobb az akusztika, és hogy észre se vették, mennyi idő telt el, amíg pancsoltak. De ez csak szöveg… Nagyon jól tudják, hogy egy egész nagylemezt végigénekeltek, és a későbbiekben sem fogja zavarni a fürdőszoba szupersztárjait, hogy éppen valaki az ajtó előtt vár, hogy bejusson.

A gyorsaságbajnok

A zuhanyzás igazi bajnokai azok, akik rövidebb időn belül elkészülnek, mint amennyi idő alatt elfogy a sor a Starbucksban. Szappanoz, lemos, újra szappanoz és újra lemos. Pontosan ennyi történik, amíg a gyorszuhanyzó a fürdőben tartózkodik, semmi extra. Mindannyiunk baráti körében biztosan megtalálható a gyorszuhanyzó, aki érhetetlen módon nem szereti kiélvezni a fürdés örömeit.

Aki így zuhanyzik, az élet más területein is gyors. Állandóan úton van, pörög, megállíthatatlan. Nem túl nagy igényűek, és általában a lakótársak kedvencei, ugyanis nem kell rájuk sokat várni, amíg elkészülnek.

Az egyszerre sok mindenre figyelő

Az egyszerre sok mindenre figyelő mossa a fogát, miközben szappanozza magát, a haján közben hat a pakolás és éppen szárad a lábkörmén a lakk.

Az ilyen típusú emberek nemcsak energiával vannak tele egész nap, de törtetők és imádnak versenyezni. Mindegy, hogy idegen spanyol szavakat kell tanulni, vagy egyetlen éjszaka alatt felkészülni a másnapi vizsgára, a multitaskerek tudják, hogy érjék el céljukat. Ha szükséges, ha nem, ügyesen spórolnak az idővel és energiával, de sajnos néha a nagy pörgésben elfelejtik maguk után kitakarítani a kádat.

A gondolkodó

Mindegy, hogy a napja stresszes volt, vagy nyugodt, a fürdőszoba gondolkodója mindenképp időt szán arra, hogy relaxáljon egy kicsit a kádban vagy a zuhany alatt, és az élet nagy dolgairól filozofáljon. Egészen elszigetelve érzi magát a fürdő nyugalmában.

A gondolkodó szeret egyedül lenni. Ha a baráti körben vagy a családban van egy drámai szereplő, biztosan ő az. Abban biztos lehetsz, hogy alaposan megszappanozza minden testrészét és megszakítás nélkül óráig élvezi a meleg vizet.

Forrás: Thinkstock
A készülődő

Kopp-kopp. Mindenki a készülődőt várja, amíg végre elkészül. Ráadásul nem is a zuhany alatt, hanem mellette tölti azt a rengeteg időt, amíg a fürdőszoba ajtó zárva van. A készülődő szerint minden siker kulcsa egy hosszú fürdőzés.

A borotválkozás minden esetben a fő műsor, azaz a fürdés előtt történik, hogy ne zavarhassa semmi pihenés közben a készülődőt.

Az ilyen típusú emberek nagyon nem spontánok, ragaszkodnak a megszokott napi rutinhoz. Mindig összeszedett a külsőjük, ugyanis rengeteg időt fordítanak arra, hogy tökéletes legyen minden.

A késlekedő

Nem mindenki számára extra vonzó program a zuhanyzás, például a késlekedő szerint is csak egy teendő a napi rutinok közül. Azok közül, akik nem annyira kedvelik a zuhanyzást, sokan úgy gondolják, jobb lesz majd később, mondjuk edzés után fürdeni.

A lakótársak szeretik a késlekedőt, mert addig uralhatják a fürdőt, amíg csak szeretnék, a késlekedő úgyis beletörődik, és majd zuhanyzik később, vagy nem…

Te melyik zuhanyzós típus vagy?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.