Több száz diák demonstrált Budapesten

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt -
oktató megszüntetés szak Campus társadalomtudomány alapképzés ELTE demonstráció diák tüntetés Emberi Erőforrások Minisztériuma kar hallgató
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hétfő este, az Emberi Erőforrások Minisztériumának épülete előtt ért véget az ELTE lágymányosi campusától indult békés demonstráció.

Több száz diák és hallgató vett részt az Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Karán szervezett fórumon, ahol több alapképzési szak megszüntetése ellen tiltakoztak – írja az Origo.

Az ELTE-ről a Műegyetemre tartanak a tüntetők Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A diákok több egyetem, köztük a Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Corvinus és a Bölcsészettudományi Egyetem érintésével az Emberi Erőforrások Minisztériumához (Emmi) vonultak. Mezey Barna rektor közölte: a pénteken nyilvánosságra hozott, elfogadása esetén szakok megszüntetését is jelentő tervezet még az első változat, amelyről tárgyalnak majd, hétfő este például a Magyar Rektori Konferencia ülésén.

Tausz Katalin, az ELTE Társadalomtudományi Kar dékánja azt hangsúlyozta: elutasítanak minden olyan döntést, amelyhez nem készült hatástanulmány, és amelyet nem előzött meg egyeztetés. A demonstrációról bővebben az Origón olvashatsz ide kattintva.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.