Bántalmazták és embertelen körülmények között tartották az idős asszonyt

Forrás: Thinkstock -
ellátás rendőrség szerződés idős bántalmazás embertelen körülmény feljelentés vádlott tartás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kizárta saját otthonából, verte, éheztette és embertelen körülmények között tartotta a 80 éves idős asszonyt az a kunszentmiklósi testvérpár, akik ellen most vádat emelt az ügyészség.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleménye szerint a 60 éves kunszenmiklósi férfi és 65 éves nővére még 2008-ban kötöttek eltartási szerződést az 1934-ben született, önmagáról gondoskodni nem tudó asszonnyal - írja a baon.hu.

A szerződés fejében a férfi ott lakhatott az idős hölgy kunszentmiklósi otthonában, cserébe a napi egy meleg ételről, a mosásról, takarításról, a sértett gondozásáról és a telek rendben tartásáról kellett gondoskodniuk.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A vádirat szerint azonban nem csupán a szerződésben foglaltakat nem teljesítették, hanem a férfi elitta az idős hölgy pénzét, verte, bántalmazta, sőt, ki is zárta őt a saját házából. Miután testvére előzetes letartóztatásba került, a nő már eleget tett gondozási kötelességének.

A rendőrséget 2014. szeptemberében értesítette a családsegítő szolgálat. A járási ügyészség a vádlottakat gondozási kötelezettség elmulasztásának bűntettével, a férfi vádlottat ezen felül minősített könnyű testi sértés bűntettével vádolja. Mindketten szabadlábon védekezhetnek, az ügyben a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.