Kánikula helyett jön az eső

Forrás: Thinkstock -
eső zivatar hűvös idő meleg Országos Meteorológiai Szolgálat hidegfront hőmérséklet kánikula időjárás Nyár zápor Szél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyaralók, figyelem! Rossz hírrel kell szolgálnunk: kánikulai hőség helyett sajnos szélre és csapadékra számíthatunk a hétvégén.

Az átlagosnál hűvösebb idővel veszi kezdetét a csillagászati nyár - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentéséből. Pénteken újabb hidegfront érkezik, amely az egész hétvégi időjárásunkat meghatározza majd.

Forrás: Thinkstock

Ma még hűvös időre számíthatunk, gyakran megnövekszik a felhőzet, elszórtan esőre, záporra lehet számítani. A csúcshőmérséklet 21 és 26 fok között alakul, éjszaka 10 és 15 fokig hűl a levegő.

A szombati napsütést erőteljes gomolyfelhő-képződés zavarhatja meg az ország keleti részén, ebből délutánra zápor és zivatar is kialakulhat. A legmagasabb hőmérséklet 19 és 24, a legalacsonyabb 9 és 15 fok között alakul.

Vasárnap már több napsütésben lehet részünk, északkeleten és keleten viszont erős gomolyfelhő-képződésre számíthatnak az ott élők. Az ország ezen részein zápor, zivatar is előfordulhat. A hőmérséklet 20 és 24, illetve 7 és 13 fok között alakul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.