Az egyetemisták nagy része végleg itt hagyná Magyarországot

Forrás: Thinkstock -
külföld lakbér utazás egyetemista étkezés anyagi gond
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egyetemisták és főiskolások 52 százaléka szeretne hosszabb ideig külföldön tanulni, 37 százaléka végleg itt hagyná az országot. Átlagosan havi 50 ezer forintból élnek. 

A megkérdezett fiatalok 60 százaléka mondta, hogy a pénze okos beosztásával jól kijön, egynegyedük azt állította, hogy anyagi gondok nélkül él – írta a Magyar Nemzet csütörtöki számában az Aktív Fiatalok Kutatócsoport felmérésére hivatkozva.

A diákság legnagyobb hányada étkezésre és utazásra költi a pénzét, havi átlagban 16 és 8 ezer forintot, emellett a lakhatás jelenti a legnagyobb kiadást, átlagosan havi 26 ezer forintot költenek erre a hallgatók.

Forrás: Thinkstock

A diákok 11 százaléka tanult már külföldön, 18 százalék pedig a közeljövőben szeretne kimenni valahova a felmérés szerint. A megkérdezettek 63 százaléka rövidebb ideig, 52 százalékuk hosszabb távon is vállalna külföldi munkát. A diákok 37 százaléka végleg is hajlandó lenne más országban letelepedni a kutatás szerint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.