Akarsz látni cuki majmokat? Nyíregyházán megteheted!

Forrás: MTI/Balázs Attila -
Nyíregyháza majom állatkert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ritka félmajommal, egy sárgaszakállas makival bővült a Nyíregyházi Állatpark majomcsapata. Az új jövevényt már a látogatók is megtekinthetik a sóstógyógyfürdői látványosságban.

A három hónnappal ezelőtt született hím kölyökkel együtt már hat ilyen állat látható az állatparkban. A 130 napi vemhesség után világra jött kölyök eddig az anyja hasába és hátába kapaszkodva töltötte mindennapjait, most már egyedül mászik és ismerkedik a külvilággal.

Sárgaszakállas maki Forrás: MTI/Balázs Attila

A kis állat többnyire a lombok között tartózkodik és már kóstolgatja a zöldségekből, valamint édes gyümölcsökből és levelekből álló szilárd takarmányféléket. A látogatók testközelből tekinthetik meg a kölyköt, hiszen a makicsapat a park abban a részében él, ahová a közönség szabadon is beléphet.
A sárgaszakállas makik a barna makik családjába tartoznak és ott külön alfajt képviselnek. Latin nevükben a mayottensis kifejezés a Madagaszkártól mintegy 400 kilométerre lévő Majotte-szigetre, a természetes élőhelyükre utal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.