Igazán kellemes hétvége elé nézünk: Eleget fáztunk, visszatér a meleg

Forrás: Thinkstock -
hétvége időjárás hőség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hétvégén, augusztus első napjaiban erősödik a nappali felmelegedés, néhol akár 30 Celsius-foknál is melegebb lehet, derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésből.

Pénteken kora délelőttől északnyugat felől csökken a felhőzet, a délután második felére a keleti határvidéken is kisüt a nap. Kora délutánig a déli és a keleti országrészben még előfordulhat kisebb eső, a délután második felétől kezdve már nem valószínű csapadék - írja az Origo.

Illusztráció. Forrás: Thinkstock

Napközben többfelé megélénkül, a Balaton környékén helyenként meg is erősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 12 és 18, a legmagasabb 24 és 28 fok között valószínű.

Szombaton, augusztus elsején reggel főként a Dél-Dunántúlon ködfoltok lehetnek. Utána viszont túlnyomóan derült, napos időre lehet számítani, csapadék nem várható. A leghidegebb órákban 9-14 fok lehet. Napközben 27-30 fokig melegszik a levegő, ismét több helyen alakul ki zápor, zivatar. A zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek.

A minimumhőmérséklet 13 és 18, a nappali maximum várhatóan 25 és 31 fok között alakul, keleten lesz melegebb.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.