Megvan a 2022-es téli olimpia helyszíne!

Forrás: Wikipedia -
téli olimpia rendező Peking olimpia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Peking rendezi a 2022-es téli olimpiát - így döntött 128. ülésén a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) pénteken Kuala Lumpurban.

A kazah Almatival vetélkedő kínai főváros - amely a 2008-as nyári olimpia házigazdája volt - első ízben rendezhet téli játékokat. Ezzel Peking lett az első olyan város, amely mind nyári, mind téli ötkarikás játékoknak otthont ad.

Forrás: Wikipedia

A hét évvel ezelőtti esemény rendezési tapasztalatán kívül Peking mellett szólt az a terv is, amely szerint az ország északi régiójában élő több mint 300 millió embert ismertetnének meg a téli sportokkal.

Lehetséges problémaként merült fel ugyanakkor az előzetes elemzések során a főváros és a síszámoknak otthont adó hegyi versenyhelyszínek közötti mintegy 200 kilométeres távolság, jóllehet az épülő gyorsvasút segítségével 50 perc alatt megtehető lesz az út. Aggályok merültek fel a kínai helyszínek műhótól való függőségével kapcsolatban is, azonban a szervezők állásfoglalása szerint semmiféle gondot nem fog okozni, hogy vízből kell havat előállítaniuk.

A jelenlévő 85 NOB-tag az elektronikus szavazórendszer meghibásodása miatt kézírással, papíron adta le voksát. A 2020-as ifjúsági téli olimpia helyszínéről is most döntöttek: a 15 és 18 év közötti sportolókat felvonultató viadal rendezési jogát a svájci Lausanne nyerte el a romániai Brassót megelőzve.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.