időjárás-előrejelzés napsütés időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szombaton visszatér az igazi kánikula. Országszerte napos idő várható, frissítő záporokra, zivatarokra nem kell számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint szombaton többnyire napos idő várható, késő délutántól azonban több lesz a felhő a Nyugat-Dunántúlon, estétől az Alpokalján záporok is lehetnek. A Tiszántúlon északkeleti, másutt keleti, délkeleti irányból várhatók élénk széllökések - írja az MTI-re hivatkozva az Origo.

Forrás: Thinkstock

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 27 és 31 fok között valószínű. Vasárnap is hasonló értékekre lehet számítani, napközben több helyütt 32-33 fokot is mérhetünk majd.

Idén eddig már három hőségriadót kellett elrendelni:

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint augusztusban további riasztásokra lehet számítani. Sőt, a napokban megjelent tanulmányuk megállapította, hogy a jövőben még hosszabb hőségriadókra és több trópusi éjszakára van kilátás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.