Hajdúszoboszlón csapott le újra Repülős Gizi

Forrás: Police.hu -
betörés férfi rendőrség otthon gyanú lopás Hajdúszoboszló Repülős Gizi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A sértett férfi elmondása szerint csak egy kávéra hagyta el otthonát, ahová visszatérve egy idős nőt talált a szekrényében kutatni.

A hajdúszoboszlói férfi azonnal rendőrt hívott, akik igazoltatták az idős asszonyt, így derült ki, hogy a Repülős Gizi néven ismert nőre bukkantak - írja az Origo a Zsaru magazin híre alapján.

Repülős Gizi tagadta, hogy lopni akart volna Forrás: Police.hu

Az asszony állítása szerint csak az eső elől menekült be a sértett fél otthonába, miután csengetésére és kiáltozására nem kapott választ. Úgy gondolta, ha beljebb megy, a háziak is előkerülnek.

Szerinte ekkor támadt rá a ház tulajdonosa,

aki elmondta: a kiskapu kulcsra volt zárva, a nagykapu viszont csak kilincsre volt csukva, így valószínűleg ott juthatott be Repülős Gizi.

A rendőrség beszámolója szerint az asszony agresszív volt, és többször is fel kellett szólítani, hogy adja meg magát. Lopási kísérlet gyanúja miatt eljárás indult ellene, a 88 éves nő szabadlábon védekezhet.

Ki a Repülős Gizi?

A Wikipédia külön szócikkel rendelkezik a miskolci születésű, 88 éves asszonyról, aki gyakorlott besurranó tolvajként immár fél évszázada ismert a rendőrök előtt. Ragadványneve onnan származik, amikor még az ötvenes évek magyarországi nagyvárosai között voltak belföldi repülőjáratok: Repülős Gizi reggel Budapesten felszállt egy gépre, néhány óra alatt Miskolcon, Debrecenben, Pécsett, Szegeden vagy Szombathelyen lopott, és az esti járattal visszatért a fővárosba. Igaz, egy néhány éve adott interjújában tagadta, hogy mindez igaz lenne. Az asszony legutóbb egy kónyi házból próbált ellopni hetvenezer forintot - az ügyről bővebben ide kattintva olvashatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.