Durva! Stroke-ot kapott és még ki is rabolták a férfit a Lehel piacon

Forrás: Thinkstock -
Lehel Csarnok stroke kifosztás rablás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Másfél óráig ült magatehetlenül a Lehel piacon egy férfi, akinek senki nem segített, mert azt hitték, részeg. Istvánnak viszont stroke-ja volt, sőt még ki is rabolták.

„Édesapámmal mentünk a Lehelre. Ahogy felértünk a galériára, megpillantottam egy ötven-hatvan év közti férfit, olyan furcsán ült egy padon, hogy felfigyeltem rá. Amikor közelebb léptem, láttam, hogy lefittyedt a szája, és szinte elfolyt az arcának az egyik fele. Odamentem az egyik söröző pultosához, és kérdeztem tőle, mi lehet az úrral. Ő azt mondta, biztos részeg” – emlékezett Mónika, az első ember, aki odalépett a férfihoz.

Forrás: Thinkstock

„Visszamentem hozzá, megszólítottam, de semmi. Alkoholszaga nem volt. Azonnal tudtam, hogy nagy baj van. Értesítettem a rendőrséget és mentőket is” – mondta a megmentő, aki nem véletlenül szólt a zsaruknak.

„Egy másik üzlet eladója mondta, hogy ő is látta, hogy ott ül a férfi, és két nő a PIN-kódját akarta kiszedni belőle. A rendőrök a férfi bankkártyáját megtalálták. Később úgy hallottam, a lakáskulcsa viszont nem került elő” – tette hozzá Mónika, aki később a kórházban is érdeklődött a férfi után, így tudta meg, hogy stroke-ja volt.

A két nő állítólag már többször megfordult a csarnokban, és rendszeresen időseket fosztogatnak. A rendőrség vizsgálja a felháborító esetet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.