Magyar Úszószövetség Gyárfás Tamás úszó Hosszú Katinka verseny
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Magyar Úszószövetség megadja Hosszú Katinkának a versenyengedélyt az austini úszóversenyre.

Kedden még arról szóltak a hírek, hogy az úszónő nem hívta fel Kiss László szövetségi kapitányt, mielőtt elutazott Amerikába, hogy kikérje a szövetségtől a versenyengedélyét - másképp ugyanis elvileg nem indulhatott volna a versenyen. Ma Hosszú hivatalosan is megkapta az engedélyt a magyar szövetségtől, így indulhat az austini megmérettetésen - írja az Origo.

Fotó: Polyak Attila - Origo

"A Magyar Úszószövetség megadja Hosszú Katinkának a versenyengedélyt a hétvégi austini Arena Pro Gálára, még ha a sportoló a szabályoknak megfelelően előzetesen nem egyeztette szándékát a szövetségi kapitánnyal, majd nem élt azzal a felkínált lehetőséggel sem, hogy legalább Austinból telefonon forduljon hozzá, ezzel is elősegítve a mielőbbi megbékélést.

A MÚSZ tisztában van azzal, a kiemelkedően eredményes versenyzők egyedi elbírálást érdemelnek, ennek ellenére sajnálja, hogy Hosszú Katinka az austini verseny miatt csütörtökön nem vesz részt az 58. Év sportolója díjátadáson, a magyar sport nagy ünnepén" - olvasható abban a közleményben, amelyet Gyárfás Tamás, az úszószövetség elnöke juttatott el az Origóhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.