Jogerősen elítélték a TV2 csalásért elítélt jósát: Egy év börtönt kapott

TV2 jóslás műsor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy év börtönt kapott jogerősen Borda István, azaz Stephanus, az ismert tévés jós. Úgy tudni, a TV2 műsorából ismerte meg Bordát a nő, aki 2011-ben hárommillió forintot utalt át a férfinak. Megismerkedésüket kö­­vetően egy évvel ugyanis Ste­pha­nus közölte, amíg a családi örökségéről nem szedi le a rontást, az asszony nem is reménykedhet abban, hogy sikeres vállalkozásokba foghat.

A pénzét nem kapta vissza, így feljelentést tett, most pedig ítélet is született az ügyben - írja a Bors. "B. István Vilmost a bíróság ítéletében bűnösnek mondta ki csalás bűntettében. Ezért őt a bíróság egy év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette. Egyúttal a csalás vétsége miatt emelt másik vád alól a bíróság felmentette a vádlottat. Az ítélet 2015. 09. 25-én jogerőre emelkedett, ezzel a büntetőeljárás befejeződött" - közölte a lap megkeresésére a Fővárosi Törvényszék sajtótitkársága.

Illusztráció Forrás: 123rf.com

"Ez így igaz!" - közölte később maga a jós. "Nagyon megviselt ez az eljárás, és az ítélet is" - mondta Ste­pha­nus, aki három agyi infarktuson esett át, miután kiderült, hogy elítélték.

"A hölggyel barátságnak indult a kapcsolatunk, és én magam kértem, hogy az átutalás során írja a közleménybe: kölcsön. Ezt ő maga is elismerte korábban. Vissza akartam adni a pénzt, és egy részét már törlesztettem is korábban, de a bíróság úgy ítélte meg, amikor kölcsönkértem, nem volt reális esélyem arra, hogy egyszer visszaadjam. Az ítéletem enyhe, rosszabb is lehetett volna! Ennek ellenére pszichésen teljesen kikészültem. Októberben elítéltek, a november 4-i szülinapomat már le kellett mondanom. Ágynak estem, december 19-én édesanyám vidékről jött fel, kórházba vitt. Ott derült ki, három agyi in­farktusom volt és kétoldali tüdőgyulladásom. Mesterséges kómába tettek, anyámat felkészítették a legrosszabbra is. De felkeltem és túléltem. Az orvos szerint csoda, hogy élek! A veséim tönkrementek, járok kezelésekre, de minden erőmmel azon vagyok, hogy meggyógyuljak, és rendezzem a tartozásomat - mondta Borda István.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.