Az angollal folytatódott az érettségi

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd -
írásbeli vizsga angol érettségi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csütörtökön angolból vizsgáztak az érettségizők. Középszinten 180 perc, emelt szinten 240 percük volt a diákoknak a feladatok megoldására.

Angol nyelvből írtak érettségit ma a diákok országszerte a középiskolákban. Az írásbeli vizsga mindkét szinten négy elkülönülő részből áll. Középszinten a vizsga időtartama 180 perc, amelyből az első rész, az "Olvasott szöveg értése" 60 perc időtartamú, a második írásbeli rész, a "Nyelvhelyesség" feladatsorának megoldására 30 perc állt rendelkezésre.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az ezt követő szünet után a 30 perces "Hallott szöveg értése" vizsgaösszetevő következett, majd végül az "Íráskészség" 60 perc időtartamú feladatsora.

Használhattak szótárt

Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. A vizsgán az előzőekben is felsorolt összetevők szerepelnek ugyanabban a sorrendben, azonban a feladatok megoldására fordítható időtartam sorrendben 70, 50, 30 és 90 perc.

Az íráskészség vizsgarész esetében a feladatok megoldásához mindkét szinten használható nyomtatott szótár.

Emelt és középszinten is az egyes vizsgaösszetevők értékelése egymástól független, és a feladatok megoldása központilag kidolgozott javítási-értékelési útmutatók alapján történik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.