Hosszú Katinka kapta a legtöbb pénzt az olimpia után

Forrás: 2016 Getty Images/Mike Stobe -
úszás Hosszú Katinka olimpia sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közel egymilliárd forintos jutalomban részesülnek a magyar sportolóink a riói olimpia­ után. A legtöbb pénzt Hosszú Katinka, Kozák Danuta és Szabó Gabriella kajakos kereste. De vajon Katinka mit kezd ezzel az óriási összeggel?

"Még nem is tudom, mit jelent számomra ez a 136 millió forint, ezzel egyelőre nem foglalkoztam. Gondolom, sokan számolgatnak és erről beszélnek, de nekünk ez eszünkbe sem jutott. Nagyszerű dolog, hogy a magyar állam ennyire támogatja az olimpiai sportolókat. Látszik a súlya, hogy milyen nehéz egy-egy ötkarikás érmet szerezni. Ez azért sok pénz" – nyilatkozta Katinka, aki három arany- és egy ezüstérmének, valamint a 4x200-as gyorsváltóban elért 6. helynek köszönhetően

méltán kiérdemelte a 136,4 millió forintot.

Forrás: 2016 Getty Images/Mike Stobe

Az egyéni aranyéremért egyébként 35, az ezüstért 25, míg a bronzért 20 millió forint jár az államtól, a 4–8. helyért 15, 10, 8, 4, illetve 2 millió. Ha páros felállásról van szó, akkor az alapösszeget tekintve 90%-ot, négyesben 80%-ot, csapatban 70%-ot ér az eredmény. Sportolóink tehát 968,9 milliót kaszáltak Rióban - számolt be a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.