Időjárás: A hétfő és a kedd nehéz lesz, de aztán visszatér a nyár

Forrás: MTI/Kovács Tamás -
eső napsütés időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A jövő hét első napjaiban esős, szeles és az évszakhoz képest hűvös idő várható, de a hét második felében visszatér a nyár.

Borús idővel, sok esővel kezdődik a hét, majd ismét visszatér a napsütéses, nyárias idő 30 Celsius-fok körüli maximumokkal - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Illusztráció Forrás: MTI/Kovács Tamás

Hétfőre a sok eső veszélye miatt Somogy és Zala megyére másodfokú, Baranya, Fejér, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas és Veszprém megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Délelőtt a Dunántúlon, a Duna-Tisza közén, délután elsősorban a Dunától keletre várható tartós eső.

Hétfő délután a Dunántúlon záporokra, zivatarra is számítani lehet.

Emellett többfelé megerősödik a szél is. A minimumhőmérséklet 13-18 fok között valószínű, míg a maximum 17-22 fok között várható.

A hét közepétől ugyan visszatér a nyár, de ennyire azért talán már nem Forrás: MTI/Varga György

Kedd hajnalban a Tiszántúlon lehet helyenként eső, zápor, napközben pedig főként nyugaton és a középső országrészben fordulhat elő csapadék. A Nyugat-Dunántúlon olykor megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban többnyire 10-16, északkeleten 8-10 fok is lehet. Napközben a Dunántúlon 18-23, másutt 23-26 fokig melegszik a levegő.

Szerdától visszatér a nyár

Szerdán már nem valószínű csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 13-18 fok között valószínű, a legmagasabb hőmérséklet 25-30 fok között alakul.

Csütörtökön és pénteken napos, csapadékmentes idő várható.

A keleti, északkeleti szél napközben időnként megélénkül. A minimumhőmérséklet többnyire 12-17 fok között alakul, napközben csütörtökön és pénteken is 27-31 fokig melegszik majd a levegő. Szombaton is sok napsütés várható, csapadék nélkül. Vasárnap a sok napsütés mellett helyenként már lehet záporeső.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.