Elhunyt Vlagyimir Zelgyin, a legidősebb aktív színész

Thinkstock -
Moszkva zenész
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhunyt 101 éves korában Vlagyimir Zelgyin szovjet és orosz színész hétfőn Moszkvában, akit a Guinness rekordok könyve a világ legidősebb aktív színművészeként tartott számon.

Zelgyin 71 évig volt tagja az Orosz Hadsereg Központi Akadémiai Színháza társulatának. Vezető színészként a színpadon ünnepelte a 101. születésnapját, a Táncok a tanárral című darab címszerepével, amelyet a művész 95. születésnapja alkalmából állított színpada Jurij Guszman rendező. Utolsó éveiben más színházi szerepek mellett A La Mancha-i ember című musicalben egyszerre alakította Cervantest és Don Quijotét. Az orosz közönség jól ismerte, mert 1940 óta több népszerű filmben szerepelt. Vlagyimir Zelgyin 2017. február 10-én lett volna 102 éves. Búcsúztatása csütörtökön lesz a moszkvai Novogyevicsij temetőben.

Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.