Letépte egy ötéves gyerek karját egy ukrajnai állatkertben egy medve

Forrás: Dreamstime -
medve baleset állatkert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fiú egy pár hónapos medvebocsot akart megsimogatni egy ukrajnai állatkertben, de a kölykét védelmező anyaállat rátámadt, és szétmarcangolta a karját, amit az orvosok már nem tudtak megmenteni.

A dnyiprói állatkert medvéinek kifutója előtt a gyerek anyukája csak egy percre fordult el, és máris megtörtént a baj. A kisfiú csak a ketrec sarkában kucorgó „Miskát" akarta megsimogatni, ám az anyamedve rátámadt.

A sérültet rohammentővel kórházba szállították, a szétmarcangolt, részben letépett karját már nem tudták megmenteni - írja az UA-Reporter.

Forrás: Dreamstime

A kelet-ukrajnai város állatkertjében rövid időn belül ez már a második, gyerekek elleni medvetámadás volt: néhány éve egy lány karját tépte le hasonló körülmények között az egyik állat.

Az intézmény munkatársai azóta egy második kerítéssel vették körbe a veszélyes ragadozók kifutóit, és figyelmeztető feliratokat helyeztek ki. Ám az olvasni nem tudó gyerekek szülői felügyelet nélkül továbbra is veszélybe sodorhatják magukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.