Brutális időjárásra kell készülni a héten

Forrás: Thinkstock -
hideg időjárás tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megérkezett az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése, és úgy tűnik, a jövő héten ismét fázni fogunk, ugynais komoly lehűlésre kell számítanunk. Akár mínusz 10 foknál is hidegebb lehet, előfordulhat, hogy még napközben is mínuszok lesznek.

Hétfő

Kezdetben erősen felhős lesz az ég, napközben elszórtan várható eső, zápor. Az Északi-középhegységben hózápor is lehet, délután síkvidéken előfordulhat havas eső, hózápor is. Többfelé lesz erős a légmozgás, a déli óráktól viharos széllökésekre kell számítani. Éjszakára ez mérséklődik.

Minimum mínusz 2-plusz 3 fok lesz, napközben 3-9 fokig melegszik a levegő.

Jönnek a mínuszok! Forrás: Thinkstock

Kedd

Túlnyomóan derült lesz az ég, csapadék nem várható. A leghidegebb órákban többnyire mínusz 9 és mínusz 4 fok között alakul a hőmérséklet, de a fagyzugokban mínusz 12 fok is lehet. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között várható.

Szerda

Csak rövid időre süthet ki a nap, délutántól elszórtan csapadék is várható. A Dunántúlon inkább havas eső, eső, máshol hószállingózás, gyenge havazás várható. Mínusz 7 és mínusz 2 között lesz a minimum, mínusz 2 és plusz 4 fok között a maximum.

Csütörtök

Reggel, kora délelőtt keleten még előfordulhat gyenge hóesés, majd megszűnik a csapadék, és több órára kisüt a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és plusz 1, a legmagasabb hőmérséklet 0 és plusz 5 fok között valószínű.

Péntek

A reggelre képződő köd egy része egész nap megmaradhat, máshol gyengén felhős, napos időre lehet számítani. Legfeljebb néhol fordulhat elő hószállingózás, szitálás. A leghidegebb órákban mínusz 8 és mínusz 3 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben a borult helyeken mínusz 2, a napos tájakon plusz 3 fok körül alakulnak a maximumok.

Havazás is jöhet Forrás: Thinkstock

Szombat

Helyenként hószállingózás, szitálás is lehet.

Néhol borult, ködös, másutt derült lesz az időjárás. Mínusz 8 és mínusz 3 fok között lehet a minimum, majd nappal a borult, ködös helyeken mínusz 3, a napos tájakon plusz 2 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap

Nagyrészt borongós, párás, foltokban tartósan ködös idő várható helyenként szitálással, hószállingózással, inkább csak kisebb körzetekben süthet ki a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 7 és mínusz 2, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 2 fok között valószínű.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.