Újév első hete hideget hoz: -18 fok is lehet

Forrás: Jeanette Stafford -
hideg időjárás fagy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kemény fagyok várhatóak a héten, havazással, ónos szitálással és sajnos előfordul majd viharossá fokozódó szél is. Az időjárás nem lesz kegyes hozzánk újév első hetén.

A hétfőt kemény faggyal indítjuk, akár -12 fok is lehet a hőmérséklet. Napközben felhős égre számíthatunk, néhol ónos szitálás és hószállingózás is kialakulhat. Kedden is marad a felhős idő a nap első felében délnyugaton hóesés is lehet. Estére -9 fokig is hűlhet a levegő.

Kegyetlen fagy lesz Forrás: Jeanette Stafford

Szerdán észak felől beborul az ég és havazás is várható. Az északi tájakon 1-5 cm-es hó hullhat. Csütörtökön pedig viharossá fokozódó északi szél várható, ettől azonban csökken a felhőzet. Hózápor szinte bárhol kialakulhat, a hideg pedig makacsul tartja magát. Egész napos fagyra számíthatunk, ami a hétvégén lesz a legrosszabb. Szombaton akár -18 fok is lehet havazással, ónos esővel. Vasárnap egy kicsit melegebb lesz, akkor csak -14 fokig hl le a hőmérséklet az ország egyes részein - írja a Köpönyeg.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.