Balesetveszélyes idő várható: ónos eső, havas eső, havazás is lesz

Fotó: Polyák Attila - Origo -
csapadék időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokkal kellemesebb idő van, már ami a hőmérsékletet illeti, de ennél többre nem számíthatunk. Mindenféle csapadék hullik, ami miatt szörnyen veszélyessé válik a közlekedés: a közútkezelő egyenesen azt javasolta, hogy senki ne induljon útnak! Komoly a helyzet.

Ma reggeltől mindenféle csapadék hullik az ország egész területén: középső és az ÉK-i tájakon havazás kezdődik, mely a reggeli órákra dél felől fagyott esőbe, ónos esőbe, havas esőbe válthat, de az ÉK-i tájakon is végig havazás várható. Délelőtt pedig már az egész országban számíthatunk valamilyen csapadékra. Ez

ÉK-en végig hó lehet, de máshol ónos eső, havas eső, eső lesz a jellemző.

A déli óráktól egyre többfelé havazássá vált a csapadék, de a Dél-Dunántúlon biztosan és meglehetősen intenzív lesz. A keleti országrészben egészen éjfélig hullhat a hó. Estére pedig fagypont alatt lesz a hőmérséklet.

Ónos eső, havazás, havas eső - Minden lesz Fotó: Polyák Attila - Origo

A közlekedési viszonyok olyan rosszak, hogy

a közútkezelő egyenesen azt javasolta, aki teheti, ne induljon útnak.

Mivel a síkosságmentesítés csak akkor tud hatásos lenni, ha a csapadék már elállt, pedig még szombaton is fog esni. Estig marad a borús idő, és a keleti országrészben még lehet havazás, hószállingózás, majd déltől ÉNy felől újabb hófelhők érkeznek, melyből főleg ÉNy-on és É-on hullhat a hó. Vasárnap csökken a felhőzet, de néhol zúzmarás köd képződik. Már csak elszórtan fordul elő hószállingózás. Reggel kemény fagy ígérkezik, és délután is 0 fok alatt maradhat a hőmérséklet - írja a Köpönyeg.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.