Teleszkópos gumibottal erőszakoltak meg egy fiút a párizsi rendőrök

Forrás: AFP/Pascal Pavani -
nemi erőszak erőszak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csütörtök délután egy huszonéves nő ment haza, az előváros Rose-des-Vents nevű negyedébe. A lakótelepen a szomszédai azzal fogadták, hogy borzalmas dolog történt az öccsével, amit ők az ablakból láttak. 

Úgy tudni, négy rendőr igazoltatta a fiút, majd a földre teperték, összevissza verték, és végül magukkal vitték. A szomszédok elmondták, hogy a rendőrök feltűnően sokáig tartották a földön a fiút, aki hangosan kiabált - írja a Lefigaro.

Járőröző rendőr Aulnay-sous-Bois-ban Forrás: AFP/Pascal Pavani

A nővér hívta a két bátyját, és elmentek a közeli rendőrőrsre. Ott megtalálták az öccsüket a folyósón, aki úszott a vérben. Az arca tiszta vér volt, a nadrágja félig le volt húzva, és egy vértócsában ült. Az áldozatot ezután a rendőrökkel együtt kórházba vitték és megoperálták.

Az orvosok szerint 10 cm mélyén szétszakadt a végbele, mert egy kemény tárggyal megerőszakolták.

Szerintük minimum két hónap, mire meggyógyul a fiú. A család feljelentést tett.

Rendőrőrs Aulnay-sous-Bois-ban Forrás: AFP/Stephane De Sakutin

A rendőri brutalitásokat, túlkapásokat vizsgáló "Rendőrök rendőrsége" nevű ügyészi szervezet már a térfigyelő kamerákat is megnézte, ahol egyértelműen látszik, hogy délután 4 órakor, a nyílt utcán, egy teleszkópos gumibottal erőszakolták meg a fiút.

Úgy tudni, egy sportcipő volt nála, ami a sajátja, és egy barátjának akarta kölcsönadni. A rendőrök szerint viszont lopta, ezért igazoltatták.

A négy rendőrt letartóztatták.

Azzal védekeznek, hogy féltek, hogy a nagydarab fiú megtámadja őket, ezért ütötték a lábát. És csak biztonsági okból akarták megnézni, hogy nem rejtett-e el valami gyanúsat a végbelébe - tájékoztat az Origo.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.