Hope, az éhhaláltól megmentett nigériai kisfiú már óvodába jár

Forrás: Facebook/Anja Ringgren Lovén -
kisfiú éhhalál Nigéria
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ikonikus fotó készült egy évvel ezelőtt egy nigériai kisfiúról. Az alig kétéves gyermeket a szülei magára hagyták, mert azt hitték, hogy boszorkány. A kisfiút az éhhaláltól mentette meg egy dán hölgy, és Hope névre keresztelte. Most iskolába jár a fiúcska.

Nyolc hónapon át a szabad ég alatt tengődött a kisfiú, mert a szülei magára hagyták. Boszorkánynak hitték az alig kétéves gyermeket, akire az utolsó pillanatban rátalált a szerencse. A dán Anja Ringgren Lovén – aki férjével gyermekközpontot üzemeltet Nigériában – találta meg az éhhalál közelében álló kisfiút, és megmentette. Az ikonikus fotón – amely bejárta a világot – éppen vizet adott a Hope névre keresztelt gyermeknek.

Ez a fotó járta be a világot Forrás: Facebook/Anja Ringgren Lovén

Kétséges volt, hogy a kisfiú túléli-e a megpróbáltatásokat, hiszen tele volt a gyomra férgekkel. Folyamatosan vérátömlesztést kapott, és végül sikerült megmenekülnie. A kisfiú betöltötte a 3. életévét, és már óvodába jár, de sajnos nem ő az egyetlen, aki az utcára került. Rengeteg gyermekről hiszik azt, hogy boszorkány, ami miatt megkínozzák őket – írja a CBS News.

Most óvodába jár Hope Forrás: Facebook/Anja Ringgren Lovén

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.