Holnap kerülnek forgalomba az új két- és ötezresek

Fotó: Adrián Zoltán - Origo -
pénz kétezres évek ötezres
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Március 1-jétől, azaz holnaptól lehet találkozni már a kézpénzforgalomban is az új két- és ötezres bankjegyekkel. Néhány hónap múlva pedig valószínűleg széles körben is el fognak terjedni.

Holnaptól már az új két- és ötezressel is lehet találkozni, de széles körben valószínűleg csak néhány hónap múlva terjed el. A jelenlegi bankjegyekkel egészen 2017. július 31-ig lehet majd fizetni, ezt követően bevonják azokat. 2017. augusztus 1-jétől már csak új címletekkel lehet majd fizetni.

Az új kétezres Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Nem kell azonban aggódni, mert még három évig be lehet váltani a régi bankjegyeket a hitelintézeti és postafiókokban, de annak sem kell kétségbe esnie, akinek ezután aad a kezébe egy régi bankó. 2037. július 31-éig ugyanis a jegybankban díjmentesen átválthatóak - írja az MTI. Az új bankjegyek is iparművészeti alkotások, megtalálhatóak rajta a történelmi szereplők, de új biztonsági jegyeket is tartalmaznak.

Ilyen lesz az új ötezres Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.